Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24: головні інтриги 1/8 фіналу

«Манчестер Сіті» зіграє зі старим знайомим, Дієго Сімеоне знову зустрінеться з Сімоне Індзагі, «Реал Сосьєдад» намагатиметься дати бій «ПСЖ», а «Барселона» зійдеться з «Наполі». Розповідаємо про головні інтриги 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

«Футбольний клуб»

2024-02-12 15:00

1/8 ФІНАЛУ

Перші матчі
13 лютого:
«Копенгаген» – «Манчестер Сіті», «Лейпциг» – «Реал»
14 лютого: «ПСЖ» – «Реал Сосьєдад», «Лаціо» – «Баварія»
20 лютого: «Інтер» – «Атлетико», ПСВ – «Боруссія» Дортмунд
21 лютого: «Порту» – «Арсенал», «Наполі» – «Барселона»

Матчі у відповідь
5 березня:
«Реал Сосьєдад» – «ПСЖ», «Баварія» – «Лаціо»
6 березня: «Манчестер Сіті» – «Копенгаген», «Реал» – «Лейпциг»
12 березня: «Арсенал» – «Порту», «Барселона» – «Наполі»
13 березня: «Атлетико» – «Інтер», «Боруссія» Дортмунд – ПСВ

Нова зустріч «Сіті» та «Копенгагена»
Минулого сезону всього через пару тижнів після призначення Якоба Неєструпа на посаду головного тренера «Копенгаген» пропустив від «Сіті» п'ять м'ячів на груповому етапі. Разом із цим данці дуже впевнено виглядали на внутрішній арені й урешті-решт зробили «золотий дубль».

«Нам дістався найважчий із усіх можливих суперників. «Сіті» – найкраща клубна команда у світі», – поскаржився Неєструп за підсумками жеребкування. Втім, цього сезону «Копенгаген» значно додав і виглядає сильніше, ніж минулого розіграшу. «Манчестер Юнайтед» знає про це не за чутками.

«Червоні дияволи» програли 3:4 на «Паркені» в 4-му турі, а «Сіті» Хосепа Гвардіоли минулого сезону в Копенгагені задовольнився лише нічиєю. «Ми продемонстрували, що здатні досягати хороших результатів у домашніх іграх із ними, – сказав головний тренер датчан. – Головне – використовувати свої можливості та досягти позитивного результату перед зустріччю у відповідь у Манчестері». Проте сказати простіше, ніж зробити: «Сіті» забивав щонайменше тричі в кожному з шести матчів на груповому етапі.

Возз'єднання Індзагі та Симеоне
«Я багато з ним виграв, включаючи cкудетто з «Лаціо», – сказав Сімоне Індзагі, дізнавшись, що його «Інтер» потрапив в одну пару з мадридським «Атлетико» свого колишнього одноклубника Дієго Сімеоне.

Аргентинський фахівець також ставиться до Індзагі з великою повагою. «Інтер» наразі незрівнянний», – сказав Сімеоне, який провів два сезони в міланському клубі як гравець. Обидва наставники доходили зі своїми командами до фіналу в турнірі – для цього потрібна серйозна концентрація й увага до деталей.

«Атлетико» й «Інтер» цього сезону дуже переконливі. На момент проведення жеребкування 18 грудня «нерадзуррі» очолювали таблицю Серії А з відривом у чотири очки від найближчих переслідувачів. Атлетико ж видав серію з 20 перемог на своєму полі. «Це будуть дві справжні битви», – зазначив Індзагі.

Хоробрі баски на шляху «ПСЖ»
«Інтер» фінішував другим у своїй групі, пропустивши вперед фантастичний «Реал Сосьєдад», якому Індзагі, виходячи з результатів іспанської команди на старті сезону, спочатку пророкував четверте місце в групі.

«Думаю, ми ще не усвідомили, яких висот досягли, чого досягла ця команда, – сказав головний тренер клубу з Сан-Себастьяна Іманоль Альгуасіль після нічиєї в Мілані, яка принесла баскам перше місце. – Головне – у команді мають бути хороші гравці, які підуть за тренером і слідуватимуть його ідеям. І, звичайно, потрібна хоробрість».

«Реал Сосьєдад» дійсно має показати сміливу гру проти свого наступного суперника. В нагороду за перше місце в групі баски отримали... «ПСЖ». Стримувати Кіліана Мбаппе непросто, але команда з найкращим захистом на груповому етапі не може не вірити в себе.

«Наполі» чи «Барса»?
«Усі команди, які вийшли до 1/8 фіналу, сильні, легких суперників тут немає, але «Барселона» – особливо складний опонент», – сказав тренер «Наполі» Вальтер Маццаррі після того, як його команда отримала в опоненти п'ятиразових переможців головного єврокубку.

«Барселона» та «Наполі» не надто стабільно грали восени, але каталонці все ж таки виграли свою групу незважаючи на поразки від «Шахтаря» й «Антверпена». Протистояння, особливо перший матч на стадіоні імені Дієго Армандо Марадони, який грав за обидва клуби, викликає особливий інтерес.

«Наполі» додав після приходу Маццарі, який змінив на посаді головного тренера Руді Гарсію. Хвіча Кварацхелія та Віктор Осімхен здатні доставити проблеми обороні будь-якого клубу. Якщо чемпіони Італії зможуть вичавити максимум із переваги домашнього стадіону, то «Барселоні» доведеться серйозно постаратися в грі у відповідь на «Олімпік Льюїс Компаніс», де пройде матч, поки «Камп Ноу» реновують.

Де пройде фінал Ліги чемпіонів-2023/24?
Фінал Ліги чемпіонів-2023/24 пройде на стадіоні «Вемблі» в Лондоні 1 червня 2024 року.

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua