Турніри

Ліга чемпіонів

«Лейпциг» – «Шахтар»: огляд німецьких ЗМІ

Німецькі журналісти здивовані тим, що «Лейпциг» примудрився розгромно програти «Шахтарю». Вони нагадують читачам про те, що український клуб минулого сезону провалився у Лізі чемпіонів та набрав 2 очки у 6 матчах. Це менше, ніж за одну гру з «Лейпцигом», від якого всі чекали на впевнену перемогу в першому турі. Але натомість він програв і посилив кризу, в якій опинився клуб на старті сезону.

Антон ПРОКОПОВ

2022-09-07 10:08

KICKER

«Розгром на старті», – журналіст популярного сайту Kicker вирішив жорстко розкритикувати «Лейпциг» за поразку від «Шахтаря». У своєму звіті він назвав німецький клуб «дурнями», а також нагадав, що минулого сезону донецький клуб провально виступив у Лізі чемпіонів, програвши навіть «Шерифу».

– «Лейпциг» зіпсував не лише старт сезону у Бундеслізі, а й у Лізі чемпіонів. У другому турі на саксонців чекає гра в Мадриді з «Реалом», і там точно буде не легше, ніж сьогодні з «Шахтарем». З клубом, який уже набрав більше балів, ніж минулого сезону, коли він провалився, поступившись навіть «Шерифу».

Після розгрому від «Айнтрахта» всі були впевнені, що «Лейпциг» зможе порадувати вболівальників у матчі з «Шахтарем», але команда Доменіко Тедеско примудрилася знову пропустити 4 голи. Вдруге поспіль! У підсумку «Лейпциг» може «похвалитися» 5 очками в 5 турах Бундесліги та 11-м місцем, а також розгромом від «Шахтаря» у стартовому матчі Ліги чемпіонів.

Помилки в обороні, слабка гра в атаці – це не та команда, яка може претендувати на щось серйозне у такому турнірі. Поки що все попереду, але вже зрозуміло, що «Лейпцигу» буде дуже складно претендувати навіть на друге місце у цій групі.

SKY.DE

«Фальстарт «Лейпцига» у Лізі чемпіонів посилив кризу, в якій перебуває клуб на старті сезону. Журналіст Sky.de ділиться з читачами інформацією про те, що терпіння керівництва клубу закінчилося і найближчим часом Доменіко Тедеско може бути звільнений, оскільки команда терміново потребує змін.

– Після матчу із «Шахтарем» Доменіко Тедеско ніяк не хотів визнавати, що його команда провалила гру. Він продовжував нахвалювати команду, говорив про те, що «Лейпциг» контролював гру і виглядав набагато краще за «Шахтар», що його гравці не заслужили програти в такому матчі. Було багато слів, але не було жодного пояснення того, що сталося цього вечора на полі. Мар'ян Швед, Михайло Мудрик та Лассіна Траоре шокували «Лейпциг». Гра проходила у емоційній обстановці. «Шахтар» став першим українським клубом, який зіграв у Лізі чемпіонів із початку російського вторгнення. «Ми несемо відповідальність за нашу країну і наш клуб», – сказав тренер Ігор Йовичевич.

«Лейпциг» справді контролював м'яч і більшу частину часу провів на половині поля «Шахтаря», але саме через це він і пропустив 4 голи. Команда просто не встигала повертатися до оборони. Так, перший гол «Шахтаря» вийшов дурним, а другий був забитий не без везіння, але «Лейпциг» і сам не міг нічого створити біля чужих воріт.

Вболівальники «Лейпцигу» освистали команду після матчу. А Доменіко Тедеско, ймовірно, найближчим часом буде звільнено. Поразка від «Шахтаря» може стати вирішальною для керівництва клубу. Невдалий старт у Бундеслізі та провал у Лізі чемпіонів… Настав час задуматися про зміни.

FAZ

«Лейпциг» розчарував усіх, тепер і в Лізі чемпіонів», – журналіст сайту FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) вважає, що в поразці від «Шахтаря» винен воротар Гулачі, який припустився фатальної помилки. А після другого пропущеного голу «Лейпциг» розвалився, дозволивши «Шахтарю» здобути розгромну перемогу.

– Футболісти змученого війною українського клубу емоційно відсвяткували перемогу у Лейпцигу. Для «Шахтаря» це був перший міжнародний офіційний матч після російського вторгнення. Внутрішній чемпіонат проводиться без глядачів та в умовах найсуворіших заходів безпеки. Тому команда вперше цього сезону зіграла з уболівальниками на стадіоні.

Гендиректор «Лейпцига» Олівер Мінцлафф після розгромної поразки від «Айнтрахта» минулими вихідними (0:4) зажадав від команди правильно відреагувати та покращити гру у матчі з «Шахтарем». При цьому Мінцлафф розкритикував як тренерський штаб, так і гравців, які, на його думку, не грають на 100%, не біжать та не борються за кожен м'яч. Дуже схожа ситуація сталася й у матчі із «Шахтарем». Якщо перший гол став наслідком дурної помилки воротаря, то решта всіх пропущених голів – це помилки захисників, які просто не встигали за українцями.

«Шахтар» після нападу Росії втратив майже всіх легіонерів, а також тренерський штаб. Важко було зрозуміти, чого очікувати від цієї команди. Так, «Лейпциг» більше володів м'ячем і начебто контролював гру, але контратаки «Шахтаря» були набагато небезпечнішими. А Мудрик був просто нестримний. Саме він та Швед, який забив два голи, стали головними героями «Шахтаря». Цього вечора команду підтримували на стадіон 700 українських уболівальників, які не могли повірити в те, що вони побачили.

Втім, як і німецькі вболівальники, які не могли повірити, що «Лейпциг» розгромно програв «Шахтарю» і значно ускладнив собі завдання вийти до наступного раунду Ліги чемпіонів.

footboom.com