Турніри

Ліга чемпіонів

Відомо, з ким зіграє віцечемпіон України у кваліфікації ЛЄ, якщо не пройде другий кваліфікаційний раунд ЛЧ

У другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів віце-чемпіон України зіграє з «Панатінаїкосом» (Греція) або «Серветтом» (Швейцарія). 

2023-06-01 11:30

Якщо вдасться пройти цього суперника, то в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів «Дніпро-1» / «Зоря» зіграє з «Рейнджерс» (Шотландія), «Брагою» (Португалія), ПСВ (Нідерланди) або «Марселем» (Франція).

А ось якщо другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів віце-чемпіон України не подолає, то вилетить у третій кваліфікаційний раунд Ліги Європи, де вже є два потенційних суперники: «Славія» (Чехія) й «Олімпіакос» (Греція).

У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи (Q3ЛЄ) не можуть перетинатися команди з однієї Асоціації. Оскільки жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи відбудеться до матчів другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (Q2ЛЧ), точно відомо, що якщо у Q2ЛЧ «Зоря» / «Дніпро-1» програє «Серветту» (Швейцарія), то у Q3ЛЄ зіграє з «Олімпіакосом» (Греція). Якщо у Q2ЛЧ буде поразка від «Панатінаїкоса» (Греція), то у Q3ЛЄ будуть матчі зі «Славією» (Чехія).

У разі вильоту з третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи в раунд плей-офф Ліги конференцій віце-чемпіон України гарантовано буде у посіві.

ua-football.com