Турніри

Ліга чемпіонів

ЛЧ, 1/8 фіналу. Наполі – Барселона 1:1. Звіт

«Барселона» розписала нічию з «Наполі» в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – Осімхен відповів на гол Левандовськи.

2024-02-22 00:21

Зустріч чинних чемпіонів Італії та Іспанії, які перебувають у кризі. «Наполі» йде на 9 місці в Серії А та змінив четвертого тренера за рік – після Спаллетті, Гарсії та Мадзаррі перед 1/8 Ліги чемпіонів призначили Франческо Кальцону. «Барселона» програє «Реалу» вісім очок в Ла Лізі, а Хаві заявив, що в кінці сезону йде з клубу.

Каталонці з урахуванням травм виставили логічний склад: ні Крістенсен в опорній, ні Канселу зліва, ні Педрі на фланзі атаки вже не дивують. «Барселона» не почувалася чужою на стадіоні спільної легенди Дієго Армандо Марадони й хотіла захопити ініціативу.

Левандовськи, Ямаль і Гюндоган починали пресинг, партнери активно їх підтримували. З перехоплень виникали моменти – найбільше гостроти генерував молодий Ямаль. Кілька разів непогано здалеку приклався Ілкай. «Барселона» була кращою (0:7 за ударами в першому таймі), але бракувало награних зв'язків.

За тонкі передачі у чужий штрафний майданчик відповідав Педрі. Саме він і створив гол. Іспанець розумно відкрився між лініями й через «будиночок» опонента віддав на Левандовськи. Роберт загнав м'яч у кут, розібравшись з двома захисниками.

«Наполі» явно не контролював ситуацію. Господарі поодинці йшли у відбір, програвали єдиноборства та губили зони. Першого удару довелося чекати понад 45 хвилин. Вже після пропущеного гола неаполітанці спробували затиснути «Барсу» біля воріт.

Наслідком став гол Осімхена. Нігерієць на лінії офсайда відкрився під пас Замбо-Ангісса, вирвався з-під опіки Мартінеса та переграв воротаря. Нічия – логічний підсумок матчу, адже в останні хвилини «Наполі» проявляв більше бажання перемогти. Доля протистояння визначиться у матчі-відповіді 12 березня.

НАПОЛІ – БАРСЕЛОНА – 1:1
Голи:
Осімхен (75) – Левандовськи (60).
Наполі: Мерет, Ді Лоренцо, Ррахмані, Жезус, Олівера, Ангісса, Лоботка, Каюст (Траоре, 68), Політано (Распадорі, 76), Осімхен (Сімеоне, 76), Кварацхелія (Ліндстрем, 68).
Барселона: тер Стеген, Кунде, Араухо, І.Мартінес, Канселу, Крістенсен (Ромеу, 86), Де Йонг, Гюндоган, Ямаль (Рафінья, 80), Левандовськи, Педрі (Фелікс, 86).
Попередження: Де Йонг (16), І.Мартінес (75), Крістенсен (78).

football24.ua