Турніри

Ліга чемпіонів

«Реал» заробив понад мільярд євро призових у єврокубках за останні 12 років

2024-03-18 15:49

Мадридський «Реал» – найуспішніший клуб у Лізі чемпіонів останнього десятиліття. І йдеться не лише про п’ять перемог у турнірі за цей період, а й про кількість призових. «Реал» став єдиним клубом, який перетнув позначку мільярд євро бонусних виплат за виступи в єврокубках починаючи з сезону-2011/2012.

За 12 років нинішній клуб Андрія Луніна заробив, за даними аналітичної платформи Football Benchmark, трохи більше мільярда євро. Зазначимо, що ця сума збільшиться за підсумками цього сезону, а якщо «Вершкові» виграють Лігу чемпіонів-2023/24, у чвертьфіналі якої вони зіграють із «Манчестер Сіті», то розмір призових «Реалу» з урахуванням маркетингових виплат перевищить 100 мільйонів євро за сезон.

На другому місці за кількістю призових за цей відрізок – «Баварія», яка двічі за останні 13 років перемагала в Лізі чемпіонів. На третьому – чинний володар трофею «Манчестер Сіті».

Примітно, що «Барселона» із призовими у 820 мільйонів євро посіла лише шосте місце, пропустивши вперед «Ювентус» та ПСЖ. «Ліверпуль» взагалі опинився на дев’ятому місці, заробивши 645 мільйонів.

Відзначимо сьоме місце «Челсі», 11-е – «Манчестер Юнайтед», а також потрапляння до ТОП-15 одразу двох португальських команд – «Порту» (436 млн.) та «Бенфіки» (417 млн.).

sportarena.com