Турніри

Ліга чемпіонів

Челсі – Реал 0:2 (заг. 0:4). ЛЧ, 1/4 фіналу. Звіт

Дубль Родріго зняв запитання. Королівський клуб виходить до півфіналу Ліги чемпіонів 11-й раз за 13 сезонів, спокійно перегравши «Челсі». 

2023-04-19 00:39

Для Френка Лемпарда це була четверта поспіль поразка на чолі «синіх» після його повернення.Легенді «Челсі» вдалося налаштувати свою команду, більшу частину матчу господарі провели в атаках, але їх знову підвела реалізація, а «Реал» не припускався помилок. Що не скажеш про «Челсі», який пропустив гол ледь не після першого моменту у суперника. «Реал» продемонстрував свій клас і вміння перемагати в півсили.

Витративши понад 500 мільйонів фунтів на нових футболістів, нові власники «Челсі» примудрилися не закрити проблемну позицію центрального нападника, і проблема відсутності забивного форварда переслідує «Челсі» протягом усього сезону.

Сьогодні найкращі моменти у «синіх» мали Канте та Кукурелья. Звичайно ж, вони не забили. «Челсі» забив 42 голи в 43 матчах нинішнього сезону, з них 30 у чемпіонаті Англії. У 15 команд показник кращий. Коли нікому забивати, перемагати дуже складно.

Лемпард зробив висновки після першого матчу з «Реалом». «Челсі» більше не працював вузько без м'яча, і Карвахалю не вдавалося отримувати м'яч між лініями, як першій грі на «Сантьяго Бернабеу». Веслі Фофана до певного часу вдавалося щільно закривати Вінісіуса, окрім того йому допомагали Джеймс та Енцо Фернандес. Канте і Ґаллахер виконували роль десяток під Хавертцом, це тріо демонструвало енергію і цілеспрямованість у пресингу. Прекрасний матч проводив Ріс Джеймс, який діяв трохи вище, ніж Кукурелья на протилежному фланзі.

Проблемою «Челсі» було те, що «Реал» нічим неможливо здивувати. Провести майже весь тайм на своїй половині поля з рідкісними виходами в контратаки – нічого страшного. Дати «Челсі» надію? Будь ласка, нехай спробують із нею щось зробити. Переможе все одно Мадрид.

У «Челсі» були шанси, і були надії. Канте пробивав після рикошету з десяти метрів, але не зумів влучити по воротах. Наприкінці тайму Кукурелья опинився сам перед Куртуа на дальній штанзі після прострілу Джеймса, у нього було достатньо часу, щоб зробити кілька зайвих дотиків, удар усе ж таки відбувся, але дуже ефектний сейв виконав Куртуа.

У «Реала» був тільки промах Вінісіуса, і удар Родріго в штангу із зовнішнього боку.

«Челсі» пробував зберегти свою інтенсивність і після перерви, знову був шанс у Канте, але під удар французького хавбека кинувся Мілітан.

А потім «Реал» просто скористався помилкою «Челсі». Кукурелья вирішив опинитися в першій лінії пресингу, залишивши Родріго без перегляду, бразильський вінгер отримав м'яч, втік від відчайдушного підкату Чалоби і в штрафному майданчику легко розіграв м'яч із Вінісіусом.

Лемпард провів потрійну заміну, випустивши на поле Фелікса, Стерлінґа і Мудрика, і українець, судячи з усього, мав закривати позицію лівого захисника. Один раз Мудрик продемонстрував свою швидкість, зупинивши Вінісіуса у власному штрафному майданчику, кілька разів екс-вінгер «Шахтаря» опинявся на ударних позиціях, і не соромився пробивати. Він добре увійшов у гру, але загалом це вже не мало значення. Наприкінці гри «Реал» провів ще одну контратаку, Вальверде стягнув на себе всіх захисників у штрафному майданчику та катнув м'яч Родріго, перед якими були порожні ворота.

2:0 – «Реал» завтра дізнається свого суперника в півфіналі, «Челсі» буде просто догравати сезон.

ЧЕЛСІ – РЕАЛ – 0:2
Голи: Родріго (58, 80).
Челсі: Аррісабалага, Джеймс, Тіаго Сілва, Чалоба, Фофана, Кукурелья (Мудрик, 68), Ковачич, Канте, Галахер (Жоау Фелікс, 67), Фернандес (Стерлінг, 67), Хавертц (Маунт, 77).
Реал: Куртуа, Карвахаль (Начо, 82), Алаба (Рюдігер, 46), Мілітао, Камавінга, Модріч, Кроос (Себальос, 76), Вальверде, Вінісіус Жуніор, Родріго (Асенсіо, 81), Бензема (Тчуамені, 71).
Попередження: Кукурелья (34), Джеймс (50), Мудрик (90) - Мілітао (22).  

Боріс СОРОКІН

ua-football.com