Турніри

Ліга чемпіонів

Ліга чемпіонів-2023/24, 4-й тур. Анонс матчів середи

Груповий етап Ліги чемпіонів УЄФА-2023/24 перевалив за екватор. Розповідаємо про вісім матчів середи у рамках четвертого туру.

«Футбольний клуб»

2023-11-08 10:00

«НАПОЛІ» – «УНІОН» (19:45)

«Уніон» зазнав у третьому турі дев'ятої поразки поспіль, й Урс Фішер розуміє, що довго так тривати не може. «Ми виконали величезну роботу, щоб не дати їм пробити в площину більше одного разу, і все одно програли 0:1. Незважаючи на це в нас було багато позитивних моментів. Не вистачило зовсім трохи», – наголосив тренер берлінського клубу. «Наполі» в поточному сезоні теж виглядає не так переконливо, як минулого, але Маттео Політано та Хвіча Кварацхелія поступово виходять на пік форми. Саме грузинського вінгера авторитетне видання Kicker назвало гравцем, який зробив різницю в першому матчі.

Чи відомо вам?
«Наполі» здобув чотири поспіль перемоги над німецькими клубами, не пропустивши в цих матчах жодного м'яча.

«РЕАЛ СОСЬЄДАД» – «БЕНФІКА» (19:45)

Головним героєм «Реал Сосьєдад» у цій Лізі чемпіонів є Браїс Мендес, який забив у всіх трьох матчах групового етапу та допоміг команді заробити сім очок із дев'яти можливих. «Правда в тому, що про цей турнір ти мрієш з дитинства, – зауважив гравець. – Початок у нас вийшов майже ідеальним». «Бенфіка», ворота якої захищає українець Анатолій Трубін, навпаки, не набрала в групі жодного очка. Але Рогер Шмідт знає, в чому його команді необхідно додавати насамперед. «У нас проблеми зі створенням моментів. Клас нікуди не подівся, але зараз ми програємо індивідуальні єдиноборства та відчуваємо труднощі з останнім пасом», – вважає тренер лісабонців.

Чи відомо вам?
У 19 останніх матчах групового етапу Ліги чемпіонів у «Реал Сосьєдад» лише дві поразки (В10 Н7).

«БАВАРІЯ» – «ГАЛАТАСАРАЙ» (22:00)

В останні тижні «Баварії» неодноразово доводилося терпіти. «Було нелегко, – визнав Кінгслі Коман, який забив у третьому турі «Галатасараю» . – Суперник чинив серйозний тиск, але в другому таймі в нас було більше простору, що дозволило забити вирішальні м'ячі». Цікаво, що в матчі бундесліги проти «Дармштадта» мюнхенці всі свої вісім м'ячів забили після перерви. Солідний перший тайм залишає «Галатасараю» надії на очки в Німеччині. «Ми нагнітали тиск весь матч і створили багато моментів», – вважає центральний захисник Каан Айхан.

Чи відомо вам?
Коман забив у третьому турі свій 62-й гол за «Баварію». Всього він відзначився у 56 матчах: 53 перемоги та три нічиї.

«КОПЕНГАГЕН» – «МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД» (22:00)

Андре Онана вважає, що його відбитий у компенсований час пенальті здатний вдихнути в сезон «МЮ» нове життя. «Не можна постійно бути на вершині, – розмірковує голкіпер, чий сейв приніс манкуніанцям перемогу над «Копенгагеном» у третьому турі. – Треба бути особистістю, треба бути сильним. Звичайно, ми здатні вийти з групи. Це «Манчестер Юнайтед», ми – великий клуб, ми маємо перемагати». Наставник чемпіонів Данії Якоб Нееструп не схильний нарікати на невдачу. «Я не вірю у везіння чи невдачу в футболі, – підкреслив він. – Долю футбольних матчів вирішують сейви чи голи, й у перших трьох матчах ми не змогли зробити достатньо, а тому маємо лише одне очко. Така сувора реальність».

Чи відомо вам?
Із 17 останніх матчів Ліги чемпіонів «Юнайтед» не забив лише в одному.

«АРСЕНАЛ» – «СЕВІЛЬЯ» (22:00)

Для «Арсеналу» Олександра Зінченка ця Ліга чемпіонів – перша з сезону 2016/17, але «каноніри» мають намір пробитися до плей-офф. «Грати так сміливо на найвищому рівні непросто, – каже Габріел Жезус, який відзначився у трьох стартових турах, але наступний матч пропустить через травму стегна. – Це забезпечує нам упевненість, проте водночас ми хочемо більшого». Тим часом Неманія Гудель вважає, що «Севілья», навіть не маючи перемог, все ще здатна вийти з групи. «Були періоди, коли ми перегравали «Арсенал» у пресингу, – зауважив півзахисник після поразки 1:2 у третьому турі . – Ми довели, що нав'яжемо «Арсеналу» серйозну боротьбу. Ми віримо в себе».

Чи відомо вам?
«Арсенал» забив у 20 останніх матчах групового етапу Ліги чемпіонів.

ПСВ – «ЛАНС» (22:00)

У третьому турі ПСВ зіграв унічию в Лансі , а перемог у Лізі чемпіонів команда не знає майже вісім років. Після матчу у Франції нападник ейндховенців Йохан Бакайоко зауважив: «Ми з Ірвінгом Лосано здатні обіграти суперника та створити собі позицію для удару. Наша доля, як і раніше, в наших власних руках, але треба обігравати «Ланс» в Ейндховені». Завдання це непросте, тим більше, що «Ланс» не пропускає більше гола за гру протягом дев'яти матчів поспіль. Наставник французького клубу Франк Ез після суботнього розгрому «Нанта» (4:0) наголосив: «Нічого не можна гарантувати заздалегідь, але ми все частіше нагадуємо себе, й сьогоднішній матч став підтвердженням цього».

Чи відомо вам?
«Ланс» не програє в Лізі чемпіонів протягом п'яти матчів поспіль (В3 Н2).

«РЕАЛ» – «БРАГА» (22:00)

«Брага» непогано виглядала в домашньому матчі з «Реалом» , проте очок це не принесло. Після трьох турів у португальців три бали, й завдання вийти з групи стає дедалі складнішим. «Ми, як і раніше, боремося, але попереду два важкі виїзди до «Реала» і «Наполі», – нагадав тренер «Браги» Артур Жорже. – Проте, ми вже довели, що готові боротися як справжні воїни». Щоб розраховувати на очки в Мадриді, «Бразі» треба подумати над тим, як нейтралізувати Джуда Беллінгема, який нещодавно відзначився дублем в «ель класико». «Його рівень вражає, – зауважив наставник «Реала» Карло Анчелотті. – Він легко може забити 20-25 голів. Це дуже важливий для нас гравець. Це гравець, який робить різницю».

Чи відомо вам?
«Брага» провела 15 матчів на групових етапах Ліги чемпіонів і жодного разу не зіграла внічию.

«ЗАЛЬЦБУРГ» – «ІНТЕР» (22:00)

«Ми можемо пишатися своєю грою, це те, на що ми здатні. З першої секунди ми грали сміливо й упевнено, постійно створювали супернику проблеми», – зауважив після поразки 1:2 у Мілані воротар «Зальцбурга» Александер Шлагер. «Інтер» у разі ще однієї перемоги достроково вийде в плей-офф, але тренер «чорно-синіх» Сімоне Індзагі не поспішає. «В нас сім очок у дуже збалансованій групі, – підкреслив він. – Попереду два гостьові матчі, й треба розуміти, що в Лізі чемпіонів нічого не дається легко. Матч-відповідь буде приблизно таким самим. «Зальцбург» грає в подібній манері багато років».

Чи відомо вам?
У третьому турі «Інтер» здобув соту перемогу в Лізі чемпіонів/Кубку чемпіонів (включаючи кваліфікацію).

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua