Турніри

Ліга чемпіонів

Срна: «Завтра наш новий тренер буде разом зі мною на тренерській лаві»

Спортивний директор донецького «Шахтаря» Даріо Срна розповів, чого чекає від матчу 3-го туру Ліги чемпіонів із «Барселоною», і прокоментував призначення Маріно Пушича на тренерський місток команди.

2023-10-24 20:35

– Як будете ділити з Пушичем відповідальність за результат і тренерські обов'язки в матчі з «Барселоною»?

– Так, годину тому в «Шахтаря» з'явився новий тренер. Я дуже радий цьому. Ми підписали дуже сильного тренера, який у майбутньому покаже хороший результат. Завтра наш новий тренер буде разом зі мною на тренерській лаві. І ще один помічник.

Те, що в нього небагато досвіду роботи головним тренером – ми дивимося на це по-іншому. На його тренерські та людські якості.

– А якщо завтра «Шахтар» переможе «Барселону» – це буде ваша заслуга чи нового тренера?

– Це буде наша заслуга, усіх разом. Коли ми програємо чи перемагаємо – це все ми.

– Що має статися, щоб ви були готові очолити «Шахтар»?

– Час. Я сказав, що годину тому «Шахтар» підписав нового тренера. Я не буду говорити про наступного. Цей тренер дасть нам те, що потрібно. У нього є повна довіра, зокрема від футболістів. Уже було теоретичне заняття, гравці задоволені.

Дуже приємно, коли така людина і тренер, як Хаві, робить компліменти «Шахтарю». Він добре знає «Шахтар». Він завжди страждав, граючи проти нас. Наші футболісти приїхали сюди, щоб показати, що ми вміємо. З першої до останньої хвилини ми будемо грати у свій футбол.

«Барселона» – дуже сильна команда, фаворит. Я хочу, щоб завтра наші футболісти отримали задоволення перед повним стадіоном і стали ще сильнішими після цієї гри.

Так, кілька гравців «Барселони» пропустять матч, але «Барселона» – це завжди «Барселона». Ми вивчали суперника. Зробимо все, щоб користуватися їхніми поганими моментами і закрити хороші. Наші футболісти повинні вийти на поле зарядженими і розслабленими.

Останніми місяцями в нас був важкий період, ми не грали в хороший футбол, не в той, який нам потрібен. Зміна тренера повинна дати реакцію. Я вимагаю від своїх футболістів грати у справжній шахтарський футбол і отримувати задоволення.

sport.ua