Турніри

Ліга конференцій

Маккабі Тель-Авів – Зоря 3:2. ЛК, 3-й тур (перенесений). Звіт

У попередній грі «Маккабі» переграло українців з рахунком 3:1. Луганський колектив мав низку моментів, але низька реалізація і провальна гра у захисті призвела до поразки. Після цієї поразки головного тренера команди Валерія Кривенцова відправили у відставку. Поки замість нього працює Юрій Коваль.

Владислав ПРИГОДА

2023-11-25 20:18


Минулий матч із «Зорею» став для лідера чемпіонату Ізраїлю першою офіційною грою за понад місяць, але після неї вже минуло 16 днів. З ігровим тонусом у нашого суперника були суттєві проблеми.

Українцям у цьому матчі потрібно було перемагати, щоб зберігти шанси на євровесну. Проте, кадрова ситуація перед цією грою була не найкраща. Через пошкодження не змогли зіграти Вікентій Волошин та Олександр Яцик.

Українці на початку зустрічі намагалися відразу після втрати м'яча вступати у відбір. Проте, основну увагу підопічні Коваля все ж приділяли захисту, адже у цій ланці у наших хлопців були суттєві проблеми. У номінальних господарів мало що виходило у позиційному футболі і у цьому заслуга луганського колективу. Притиснути «Зорю» до власних воріт суперникам не вдавалося. Ніхто не хотів ризикувати, адже розуміли ціну помилки.

Перший удар у напрямку воріт стався на 15-й хвилині, але Захаві пробив повз дальню стійку. Неуважно у цьому епізоді зіграв Батагов, але добре що лідеру «Маккабі» не вистачило точності. З кожною хвилиною колектив із Тель-Авіва додавав в активності, але українці трималися і намагалися не провалюватися.

Напруга біля наших воріт зростала, а з переходом в атаку були суттєві проблеми. Чимало помилялися підопічні Коваля у перехідній фазі. Станом на середину тайму ізраїльський колектив переважив у володінні м'ячем 60% на 40%. Поступово зростала потреба у валідолі для українських вболівальників. Першу хорошу атаку для «Зорі» варто відзначити на 32-й хвилині, але Мічин пробив прямо в руки голкіперу. Нарешті вдалося швидко доставити м'яч до заключної третини поля.

Наприкінці першого тайму Каніховські реалізував вихід один на один, але у нього зафіксували положення поза грою. Могли догратися захисники «Зорі». Доволі одноманітно в атаці грали підопічні Кіна. Проте, у компенсований до першого тайму час вони все ж забили. Захаві шикарним ударом з-за меж штрафної влучив у дев'ятку – 1:0. Прикро, але до цього все йшло...

Вже на першій хвилині другої половини зустрічі всі питання про прееможця матчу були зняті. Після передачі з правого флангу м'яч відскакує від Чурка та залітає у штрафний, де його підбирає Перец та переграє Турбаєвського дозволяючи м'ячу залетіти у ворота. Всі плани української команди були зруйновані.

Цей гол суттєво позначився на психології футболістів «Зорі», які здається вже не вірили у власні сили. Помилки, помилки і ще раз помилки. Ось так можна охарактеризувати гру української команди. А ось номінальні господарі за рахунком грали впевнено. На 60-й хвилині рахунок вже став розгромним. Після прострілу Каніховські розстріляв ворота Перец – 3:0. Сумно було спостерігати за безвольною грою команди, яка у минулому сезоні такого собі не дозволяли.

Без голу престижу українці все ж не залишилися. Після передачі Горбача п'ятою відправив м'яч у сітку Герреро – 3:1. Нападник «Зорі» забиває у ворота своєї колишньої команди. Цей гол додав гостям впевненості у власних силах і вони до мінімуму скоротили відставання у рахунку. Після передачі Антюха відзначився Горбач – 3:2. Проте, вже було занадто пізно. Треба було так грати до того, як пропустили тричі.

У підсумку, після поразки у «Зорі» залишається чотири очки, а у «Маккабі» вже дев'ять. Вже очевидно, що вийти з групи не вдасться. Маємо те, що маємо.

МАККАБІ Тель-Авів – ЗОРЯ – 3:2 (1:0)
Голи: 1:0 Захаві (45+2), 2:0 Перец (47), 3:0 Перец (60), 3:1 Герреро (71), 3:2 Горбач (88).
Маккабі: Москера, Ревіво, Саборіт, Лукассен (Біттон, 66), А.Коен, Каніховськи (Тургеман, 66), ван Оверем, Перец, Мілсон (Й.Коен, 77), Захаві (Давідзада, 84), Бітон (Голаса, 77).
Зоря: Турбаєвський, Снурніцин, Жордан (Боль, 66), Батагов, Чурко (Мишньов, 59), Мічин, Антюх, Алефіренко (Горбач, 59), Нагнойний (Бугай, 81), Кирюханцев (Данченко, 81), Герреро.
Арбітр – Фендріх (Швейцарія).
Попередженя: Ван Оверем (52), Ревіво (82) – Жордан (50), Мишньов (65), Боль (90+1).
Стадіон «TSC Арена» (Бачка-Топола, Сербія).

www.ua-football.com