Турніри

Ліга конференцій

«Брейдаблік» – «Зоря». Огляд ісландських ЗМІ

Ісландські журналісти похвалили свою команду за сміливу гру в атаці. Вони вважають, що «Брейдаблік» заслужив зіграти хоча б унічию, але «Зоря» зіграла в надто оборонний футбол, що завадило ісландцям здобути позитивний результат.

Антон ПРОКОПОВ

2023-10-06 09:20

Проте місцеві ЗМІ вважають, що саме потрапляння до групового етапу єврокубкового турніру – це вже колосальний успіх для «Брейдабліку». Ніхто не розраховує на те, що ісландський клуб зможе поборотися за вихід із групи, але всі вірять у те, що команда зможе хоч раз порадувати вболівальників на своєму стадіоні.

MORGUNBLADID

«Брейдаблік» не скористався шансами у матчі із «Зорею», – журналіст видання Morgunbladid вважає, що ісландський клуб міг зіграти внічию або навіть виграти, якби реалізував усі свої моменти. Він упевнений, що поразка – це не той результат, на який заслужив «Брейдаблік».

«Сьогодні «Брейдабліку» довелося змиритися з мінімальною поразкою від луганської «Зорі» з рахунком 0:1 у групі B. Ісландський клуб мав багато хороших моментів для взяття воріт у цьому матчі, особливо у другому таймі, коли воротар «Зорі» тричі блискуче відбивав небезпечні удари, а Ейольфссон завдав удару в перекладину. Віктор Маргейрссон міг хоча б зрівняти рахунок у доданий час гри, але й тут удача відвернулася від «Брейдабліку». Переможним голом «Зорі» у матчі став удар Ігоря Горбача на 35-й хвилині. Таким чином, «Брейдаблік» не має очок після двох турів у групі. В активі «Зорі» чотири очки. У Бельгії «Гент» обіграв «Маккабі Тель-Авів» з рахунком 2:0 і набрав 4 очки, а у «Маккабі» – 3 очки.

Все склалося погано для господарів поля, і, незважаючи на стрімкий та жвавий другий тайм, «Зоря» відсвяткувала перемогу з рахунком 1:0 у грі, в якій цілком «Брайдаблік» міг би забити п'ять-шість голів. «Брейдаблік» виступив справді добре, команда заслужила хоча б одне очко під час гри, і дуже шкода, що команда не змогла зрівняти рахунок».

RUV.IS

«Поразка у першому домашньому матчі Ліги конференцій», – журналіст сайту RUV.is розповідає про те, що очікування вболівальників не виправдалися. Усі сподівалися на те, що вдасться виграти у «Зорі», або хоча б зіграти внічию, тому є певне розчарування.

«Сьогодні ввечері «Брейдаблік» програв луганській «Зорі» з України з рахунком 0:1 у Європейській футбольній лізі. Для чемпіона Ісландії це була перша домашня гра на груповому етапі чоловічого єврокубку.

Перший тайм пройшов фактично «без подій», на полі не було явного фаворита, але «Брейдаблік» не зміг створити по-справжньому небезпечні моменти. На жаль, через короткочасну нестачу концентрації Ігор Горбач вивів гостей уперед ударом головою на дальню штангу після кутового удару на 35-й хвилині, тому перед перервою рахунок став 0:1.

Українська команда намагалася досягти успіху на контратаках, деякі з яких були небезпечними, а «Брейдабліку» також вдалося влаштувати хаос перед воротами Луганська. Ольсен мав шанс забити гол на 58-й хвилині, але голкіпер луганчан відбив його впевнений удар головою на лінії воріт. Потім, на 68-й хвилині, Ейольфссон завдав удару в перекладину, а на 81-й хвилині Гуннлаугссон завдав сильного удару по воротах, який важко відбив голкіпер луганчан. Віктор Маргейрссон був дуже близький до того, щоб зрівняти рахунок у доданий час, але його удар зблизька пройшов повз штангу.

«Брейдаблік» залишається без очок і знаходиться в кінці групи B після двох турів. Наступного разу він зустрінеться із «Гентом» у Бельгії 26 жовтня. Сьогодні «Гент» виграв у «Маккабі Тель-Авів» із рахунком 2:0».

VISIR

«Ні землі, ні узбережжя», – журналістка видання Visir за допомогою популярного прислів'я доступно описує те, що відбувалося на полі в матчі «Брейдаблік». Суть прислів'я у тому, що зусилля людини чи команди були однаково безуспішними, незалежно від того, що він намагався зробити. Наприклад, людина не змогла досягти узбережжя, щоб спливти на кораблі, або не змогла дістатися на кораблі до землі, щоб врятуватися. Якщо говорити про футбол, то це прислів'я використовується у тих випадках, коли команда невдало зіграла і в обороні, і в атаці.

«Брейдаблік» програв удома луганській «Зорі» з рахунком 0:1 у другому турі групового турніру Ліги конференцій. Господарі поля набагато більше володіли м'ячем і створювали гарні моменти, але цього разу не змогли забити м'яч у сітку. Гра була рівною та цікавою до початку першого тайму. Команди обмінювалися атаками, загрожували воротам один одного.

Місцеві гравці часом добре грали, швидко віддавали передачі та добре переміщали м'яч між зонами. Гості відійшли назад і чекали на можливість швидко прорвати високу лінію оборони «Брейдабліка». Луганська команда виглядала дуже небезпечно у швидких контратаках, але більше нічого не пропонувала. Гол гостей був забитий на 35-й хвилині гри після розіграшу кутового, м'яч був відправлений на дальню штангу, де причаївся Ігор Горбач, який відправив м'яч у сітку. Забивши гол, гості ще більше згуртували свої ряди і всіма силами оборонялися на своїй половині поля.

«Флеші» з такою силою намагалися забити гол у другому таймі, що можна лише похвалити команду, футболісти грали з більшим ентузіазмом, ніж у першому таймі, і дуже добре проявили себе в атаках. Вони зайняли добрі позиції і не побоялися бити по воротах, легко могли забити свій гол, але голкіпер луганчан кілька разів добре зіграв, зумівши врятувати свою команду. Чудовий виступ «Брейдабліку» сьогодні ввечері, але, як це часто бувало раніше, хороших результатів завдяки гарній грі досягти не вдалося».

footboom1.com