Турніри

Молодь

ДЮФЛУ. Еліт-Ліга (U-17). Шахтар – Динамо 2:2. Нічия лідерів

2021-09-25 15:48

У 4-му турі Еліт-Ліги ДЮФЛУ настав час «українських класико». У всіх вікових групах «Динамо» зустрічається з «Шахтарем».

Класичне протистояння серед найстаршої вікової групи (U17) відбулося на полі, де базується академія «гірників», на стадіоні «Княжа Арена» у селі Щасливе під Києвом. Підопічним Євгена Ястребинського та Андрія Фартушняка протистояла команда екс-тренера динамівської академії Олександра Ситника. Обидві команди підійшли до очної дуелі здобувши максимум очок у перших трьох турах.

Початок зустрічі видався вкрай невдалим для динамівців. Після не надто гострого верхового пасу від Ющенка з середини поля голкіпер киян Дмитро Косач та захисник Олексій Гусєв непорозумілися, і останній, з лінії штрафного відкидаючи м’яч головою на воротаря, прокинув повз нього у ворота, у той час як Косач далеко вийшов із воріт на перехоплення м’яча.

Цей курйозний м’яч аж ніяк не деморалізував гостей, а навпаки змусив ще швидше активізуватися, і надалі перший тайм відбувався за їх повної переваги. Доволі швидко динамівці відновили статус-кво. На 12-й хвилині Дмитро Кремчанін продерся до штрафного майданчика «гірників» правим флангом, обігравши одразу кількох захисників, та віддав зручний пас під удар Андрію Маткевичу. Після удару м’яч потрапив у динамівського форварда Дзеня, однак до м’яча знову дістався Кремчанін, який сам результативним ударом і завершив атаку, яку розпочав.

«Біло-сині» продовжували володіти ініціативою та раз-по-раз створювали небезпечні моменти біля воріт «гірників», однак змінити рахунок на свою користь їм вдалося лише наприкінці тайму. Киянам вдалася дуже швидка та результативна вертикальна атака, яку організував одним пасом з середини поля Олексій Гусєв, реабілітувавшись таким чином за автогол. Він вивів на рандеву з голкіпером Євгенія Микитюка, і той з гострого кута переграв Кравця – 1:2.

Та вже у компенсований час до першого тайму «гірники» зрівняли рахунок. Після навісу з кутового з-за спин динамівських оборонців виринув центрбек «Шахтаря» Олександр Баштарін, підставиши ногу під м’яч, який пірнув до сітки під руками Косача.

Якщо у першому таймі динамівці створили купу гольових моментів біля воріт «Шахтаря», то після перерви вже господарі поля трохи активніше проявляли себе в атаці. Втім, киянам все ж вдалося втретє відправити м’яч до сітки, однак арбітр скасував взяття воріт. Як це часто буває, слідом за результативним першим таймом другий виявився безгольовим. Суперники поділили очки, однак у турнірній таблиці «Динамо» продовжує утримувати лідерство за рахунок кращої різниці м’ячів.

ДЮФЛУ. Еліт-Ліга. U17. 4 тур
25.09.2021. Щасливе. «Княжа-Арена»


ШАХТАР – ДИНАМО – 2:2
Голи:
Гусєв (3, автогол), Баштарін (45+1) – Кремчанін (12), Микитюк (42)
Шахтар: Кравець, Огарков, Баштарін (Бац, 82), Гетьман (Солтис, 55), Шепковенко, Янович (к), Кревсун, Князев (Яблонський, 79), Деркач (Кумніч, 90+1), Ющенко, Демченко (Якименко, 55).
Динамо: Косач, Гусєв, Сизонюк (к), Балаба, Михайлів (Василець, 65), Білоконь (Цілик, 74), Микитюк (Ковальов, 85), Янчишин, Кремчанін, Маткевич, Дзень (Грохольський, 46)

fcdynamo.com