Турніри

Молодь

Мороз: «Кожен зробив свій внесок у перемогу на турнірі в Естонії»

2024-04-28 12:19

Юнацька збірна України U-16 стала в Естонії переможцем Турніру розвитку УЄФА. У неділю, 28 квітня, в заключному турі українці взяли гору над ровесниками з Люксембурга – 3:1. Керманич української збірної Юрій Мороз розповів, що допомогло його підопічним записати до свого активу перемогу.

– Були два різні тайми. В першому – збірна Люксембурга частіше володіла м'ячем, краще комбінувала і, реалізувавши пенальті, вийшла вперед.

– На чому акцентували увагу своїх підопічних під час перерви?
– Просив усе робити швидше, як в захисті, випереджаючи суперників, так і на чужій половині поля. Більшій інтенсивності сприяла й поява свіжих гравців, адже, згідно з положенням про змагання, можна було проводити відразу 9 замін. Другий тайм вже пройшов під нашу диктовку, й головне, що ми закріпили свою ігрову перевагу трьома забитими м'ячами.

– Когось виокремите серед переможців?
– Я цього не практикую. Вважаю, що всі хлопці продемонстрували бійцівську вдачу, намагалися зробити свій внесок, комусь це вдавалося краще, комусь – гірше. Важливо, що підопічні збагатилися цінним міжнародним досвідом, адже конкурували з представниками різних футбольних шкіл. Тому користь від турніру була очевидна.

– Суперництво в столиці Естонії проходило на полях з штучним покриттям. Чому?
– Мабуть, через примхи погоди. Цього тижня навіть випало багато снігу, й взагалі довелося грати в манежі. Але на якість покриття не варто нарікати, воно було, як кажуть, останнього покоління. Й у пошкодженнях наших хлопців – Мухамада Джурабаєва та Іллі Кутті – покриття не винне.

– Хто вам допомагав в Естонії?
– Євген Ларін та Володимир Іконников, який відповідав за підготовку воротарів.

– Коли юнацька збірна України збереться знову?
– В червні. Запланована участь в міжнародному турнірі в Японії, а далі, восени, – старт у кваліфікаційному раунді юнацького чемпіонату Європи.

sport.ua