Турніри

Чемпіонати

Найбільше у Серії А заробляє форвард «Ювентуса», який провалив старт сезону

2024-10-18 14:46

Інтер уперше за 11 років обігнав Ювентус за розміром зарплатної відомості.

Протягом багатьох років Ювентус був клубом, який платив своїм гравцям найвищі зарплати. Уперше з сезону 2012/13 ситуація змінилася: тепер Інтер витрачає найбільшу кількість грошей на оклади своїм футболістам – 142 млн євро. Ювентус зі своїм зарплатним бюджетом у 114 млн євро йде на другому місці. Слідом за дуетом лідерів йдуть Мілан, Рома, Наполі, Лаціо, Аталанта, Фіорентина і Торіно. Вражає те, що надамбіційний Комо платить своїм гравцям більше, ніж учасник Ліги чемпіонів Болонья. Загалом усі двадцять клубів Серії А щорічно виплачують своїм футболістам приблизно один мільярд євро, інформує Corriere dello Sport.

Найбільш високооплачуваним гравцем Серії А є форвард Ювентуса Душан Влаховіч, який провалив старт сезону і став одним із найбільш критикованих гравців турніру. Нападник збірної Сербії заробляє 12 млн. євро на рік, і це на 3 млн євро більше, ніж отримує капітан Інтера Лаутаро Мартінес.

Одразу три футболісти заробляють по 6,5 млн. євро: це - півзахисники Інтера Ніколо Барелла та Хакан Чалханоглу, а також центральний захисник Ювентуса Бремер, який порвав «хрести» та вибув до кінця сезону. Центрфорварди Інтера і Наполі Маркус Тюрам і Ромелу Лукаку заробляють по 6 млн. євро, а центральний захисник Інтера Алессандро Бастоні – 5,5 млн. євро.

У списку топ-багатіїв Серії опинився півзахисник Ювентуса Артур, на якого туринський клуб давно не розраховує. Влітку бразилець намагався знайти собі нову команду, але так і не зумів цього зробити. Артур, а також Рафаель Леау з Мілана і Бенджамен Павар з Інтера заробляють по 5 млн. євро.

По 4,5 млн євро отримують Таммі Абрахам (Рома/Мілан), Тьон Копмейнерс (Ювентус), Альваро Мората (Мілан) і Пьйотр Зєлиньскі (Інтер).

football24.ua