Турніри

ЄВРО-2024

Новини збірної: закрите тренування перед матчем зі Словаччиною

На відміну від попереднього дня, коли в ігровому занятті взяли участь лише 16 виконавців, сьогодні на полі Stadion am Halberg працювали всі гравці збірної України.

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-секретар національної збірної України

2024-06-19 23:55

До слова, цей стадіон був колись основним ігровим для клубу СК «Веєн», до зведення новочасної «Бріта-Арена» у Вісбадені. Це, зрештою, й не дивно, зважаючи на те, що клуб червоно-чорних кольорів був заснований саме в Таунусштайні.

За два дні до матчу 2-го туру групового етапу Євро-2024 зі Словаччиною тренування синьо-жовтих було повністю закритим: за регламентом турніру, у головного тренера є можливість зробити одну сесію без присутності медіа. Таку опцію наставник може використати перед кожним із матчів своєї команди.

Після пробіжки, розминки та тримання м’яча у квадратах команда провела тренування відновлювального характеру, що цілком очікувано після роботи в різних групах напередодні.

Сьогодні основна увага була присвячена створенню та реалізації гольових шансів. За завданням тренерського штабу збірники розігрували комбінації в обмеженому таймінгу з обов’язковим завершенням. Сьогодні на першому плані стояла якість завершення атаки та відточування реалізації гольових шансів. Заняття було максимально сконцентрованим – усі гравці стовідсотково сфокусовані на підготовці до матчу зі Словаччиною.

Завтра після сніданку синьо-жовті автобусом вирушать до Дюсельдорфа, що за 200 кілометрів від Таунусштайна. Організатори Євро-2024 бережуть газон, який серйозно постраждав після попереднього матчу та сильної зливи. Відтак на «Дюссельдорф-Арені» відбудеться лише передматчева пресконференція головного тренера Сергія Реброва та гравця Олександра Зінченка (початок – о 18:30 за Києвом). Натомість офіційне тренування синьо-жовтих, як і збірної Словаччини, пройде на полі стадіону Пауля Янеса – старій арені «Фортуни» з Дюсельдорфа, названій на честь захисника збірної Німеччини 30-х років, з яким «Фортуна» вигравала свій єдиний титул чемпіона країни у 1933 році.

Передматчеве тренування українців розпочнеться о 19:45 за українським часом: традиційно перші 15 хвилин будуть відкритими для представників ЗМІ.

Заявка збірної України на Євро-2024

Воротарі: 1. Георгій Бущан («Динамо» Київ), 12. Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), 23. Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: 22. Микола Матвієнко, 2. Юхим Конопля, 21. Валерій Бондар (усі – «Шахтар» Донецьк), 24. Олександр Тимчик («Динамо»), 16. Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), 13. Ілля Забарний («Борнмут», Англія), 3. Олександр Сваток (СК «Дніпро-1»), 4. Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), 26. Богдан Михайличенко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: 7. Андрій Ярмоленко, 19. Микола Шапаренко, 18. Володимир Бражко (усі – «Динамо»), 6. Тарас Степаненко, 20. Олександр Зубков, 14. Георгій Судаков (усі – «Шахтар»), 17. Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), 15. Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), 10. Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), 5. Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), 8. Руслан Малиновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: 11. Артем Довбик («Жирона»), 9. Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), 25. Владислав Ванат («Динамо»).

uaf.ua