Турніри

ЄВРО-2024

Франція – Бельгія 1:0. ЄВРО-2024, 1/8 фіналу. Звіт

Обидві команди підійшли до цього протистояння не в найкращий формі. Франція фінішувала в своєму квартеті другою з лише одним м’ячем, забитим власними силами. Так само й Бельгія вирішила свою долю тільки в останньому турі групового етапу, стримавши тиск збірної України.

«Футбольний клуб»

2024-07-01 21:15

Ігрові негаразди сказалися й у поєдинку в Дюссельдорфі. Невеликі швидкості з чималим браком у діях зі старту натякнули на боротьбу за м’яч і з самими собою. Як підсумок, відразу три «гірчичники» у французів за тайм, у тому числі для Адрієна Рабьо з автоматичною дискваліфікацією на наступний матч. Та обмін лише двома реальними моментами – Кевін де Брейне ледь не пошив у дурні Майка Меньяна ударом зі штрафного, а Маркус Тюрам із «другого поверху» не влучив у площину, змарнувавши гарний шанс відкрити рахунок.

Після перерви претензії на успіх «триколірних», котрі володіли ініціативою в першій половині зустрічі, стали більш суттєвими. Це підтвердилося двома гольовими епізодами, коли Кун Кастельс урятував бельгійців після «пострілу» Орельєна Тчуамені та рикошету від Ваута Фаса, й коли Кіліан Мбаппе нарешті вибухнув індивідуальними діями, але пробив над поперечиною.

Згодом Вільяму Саліба не вистачило трохи влучності, аби переграти голкіпера після розіграшу кутового й обіграшу відразу двох опікунів. На що команда Доменіко Тедеско відповіла спробами пробити Меньяна від де Брюйне та Ромелу Лукаку.

Але останнє слово залишилося за футболістами Дідьє Дешама. Кількість (майже два десятки ударів у бік воріт, хоча більшість із них для статистики) все ж перетворилася на якість. Зіграла єдина заміна тренерського штабу французів!

«Джокер» Рендал Коло-Муані прийняв пас від Нголо Канте, після чого пробив. Удар відверто не вийшов, але стався рикошет від ноги Яна Вертонгена, внаслідок чого м’яч укотився в сітку в протихід воротареві «червоних дияволів».

Франція йде далі. В чвертьфіналі ЄВРО-2024 вона зіграє з переможцем пари Португалія – Словенія, що з’ясують стосунки сьогодні ввечері.

ФРАНЦІЯ – БЕЛЬГІЯ – 1:0
Гол:
 Вертонген (85, автогол).
Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Канте, Рабьо, Тчуамені, Грізманн, Тюрам (Коло-Муані, 62), Мбаппе.
Бельгія: Кастельс, Кастань (де Кетеларе, 88), Вертонген, Фас, Теате, Карраско (Лукебакіо, 88), де Брейне, Онана, Лукаку, Опенда (Мангаля, 63), Доку.
Попередження: Тчуамені (14), Грізманн (23), Рабьо (24) – Вертонген (76), Мангаля (90+3).

footclub.com.ua