Турніри

ЄВРО-2024

ЄВРО-2024, 2-й тур. Головні інтриги матчів середи

У середу розпочинаються матчі другого туру. Програму відкриють збірні Хорватії й Албанії в групі В. Потім господарі турніру німці намагатимуться розвинути здобутий у першій грі успіх у протистоянні з угорцями, а завершиться ігровий день зустріччю Шотландії та Швейцарії. Анонсуємо яскраві матчі у Гамбурзі, Штутгарті та Кельні.

«Футбольний клуб»

2024-06-19 10:15

Усюди вказаний київський час.

16:00: ХОРВАТІЯ – АЛБАНІЯ (ГРУПА B, ГАМБУРГ)

Обидві команди програли в першому турі. В одній групі з ними збірні Італії й Іспанії, тому сьогоднішні суперники можуть розглядати цей матч як найкращу можливість взяти три очки. Хорвати пропустили три м'ячі від іспанців у першій грі, але розклад не змінився: дві перемоги – і команда вийде з групи. Місцева газета Jutarnji List підкреслила загальний настрій заголовком: «Сміливо вперед». Капітан Лука Модрич зазначив: «У нас більше немає права на помилку. В якомусь сенсі це навіть добре, бо ми знаємо, що ми не маємо інших опцій, окрім перемоги».

Недім Байрамі вивів збірну Албанії вперед на 23-й секунді матчу з Італією (рекорд чемпіонатів Європи), але італійці перемогли 2:1, а це означає, що команда Сілвінью повернулася на початкову позицію. В Гамбурзі долю матчу можуть вирішити протистояння в середній лінії, й Байрамі чудово знає, з чим зіткнеться його команда. «Я добре знаю Марсело Брозовича, тому що грав проти нього в Серії А, а Лука Модрич і Матео Ковачич – два великі гравці, які виступають на найвищому рівні. Тому ми повинні грати проти них з максимальною концентрацією», – попередив Байрамі. З огляду на те, як Албанія мучила Італію в першому турі, іменитим хорватам доведеться дуже непросто.

Факт: Поразка від Іспанії стала для хорватів лише третьою в останніх 13 матчах на груповій стадії ЄВРО (В7 Н3).

19:00: НІМЕЧЧИНА – УГОРЩИНА (ГРУПА A, ШТУТГАРТ)

Німці порадували вболівальників розгромом шотландців з рахунком 5:1 на старті турніру, але дві нічиї та поразка в останніх трьох матчах з угорцями обіцяють господарям непросте випробування в Штутгарті. «Угорщина завжди була для нас незручним суперником, – визнав півзахисник збірної Німеччини Емре Джан. – Проти них важко грати. Я пам'ятаю нічию 2:2 на ЄВРО-2020 у Мюнхені. Нам потрібно зосередитись на собі. Перемога над Шотландією дала нам позитивний заряд, й якщо ми правильно ним скористаємося, то все має скластися добре.

Угорці розпочали турнір із поразки від Швейцарії 1:3. Відразу шість гравців цієї команди грають на клубному рівні в Німеччині, й хоча перший матч склався для Угорщини невдало, голкіпер Петер Гулачі вважає, що його збірна не дуже змінилася порівняно з відбірним турніром, який угорці пройшли без поразок. «У нас чітке розуміння, як ми хочемо грати, – сказав 34-річний голкіпер. – Кожен знає, де йому потрібно бути й яка його роль». Проти Швейцарії угорці припустилися багато індивідуальних помилок. У другому турі вони мають зіграти досконало.

Факт: Німці у восьмий раз стартували на ЄВРО з перемоги. Жодна інша команда не вигравала перший матч турніру більше шести разів.

22:00: ШОТЛАНДІЯ – ШВЕЙЦАРІЯ (ГРУПА A, КЕЛЬН)

Уболівальники збірної Шотландії у великій кількості прибули до Німеччини, але їхня гучна підтримка не допомогла улюбленій команді в матчі-відкритті проти Німеччини. Півзахисник Каллум Макгрегор заявив, що команда готова реабілітуватись за невдалий старт. «Усі нападатимуть на нас через провальний старт, і це справедливо, але це не повинно зламати нас, ми не можемо розвалитися, – сказав він. – Швейцарія й Угорщина відчуватимуть запах крові, ми повинні все виправити».

Стів Кларк зазначив, що його команда має вчитися в швейцарців, які чудово вміють додавати в ході турніру. Команда Мурата Якіна чудово зіграла проти Угорщини та на повних парах мчить у плей-офф. Утім, капітан швейцарців Граніт Джака закликав не дивитися далеко вперед і зосередитись на найближчому супернику. «Ми знаємо, який високий клас у Шотландії, – сказав півзахисник «Байєра». – Їхні провідні гравці грають у топових європейських клубах».

Факт: Швейцарія програла лише один із восьми останніх матчів групового етапу ЄВРО (В4 Н3).

МАТЧІ ЧЕТВЕРГА

16:00: Словенія – Сербія (група C, Мюнхен)
19:00: Данія – Англія (група С, Франкфурт)
22:00: Іспанія – Італія (група B, Гельзенкірхен)

За матеріалами офіційного сайту УЄФА

footclub.com.ua