Турніри

ЄВРО-2024

Хорватія – Албанія 2:2. ЄВРО-2024, група B. Звіт

Пропустивши першими, хорвати перевернули гру, проте останнє слово залишилося за суперниками.

«Футбольний клуб»

2024-06-19 18:28

Одним із основних чинників, які призвели до суботнього розгрому підопічних Златко Далича від Іспанії, стала робота суперника у пресингу, у відборі – «картаті» тоді весь матч провели під шаленим тиском і поступилися закономірно. Звісно, албанці знаходяться в Іспанією в різних «лігах», проте створити перешкоди віковим фаворитам, як виявилося, в змозі і вони.

Хорватія, звісно, мала істотну перевагу у володінні м’ячем, проте, на кшталт Україні в зустрічі з румунами, ніяк не могла довести справу до по-справжньому небезпечного моменту. Дальні удари Марцело Брозовича – виглядали відверто слабкими аргументами.

undefined

  
Натомість уколи хлопців Сілвіньо несли в собі справжню загрозу воротам Доминика Ливаковича. А те, що «червоно-чорні» вміють використовувати свої шанси, підтвердять Дімарко з Доннаруммою.

Гол Казима Лячі не став рекордним, проте як і шедевр Недима Байрамі у грі з італійцями, перетворився на холодний душ для досвідченого суперника. Брозович не встиг за хавбеком «Спарти», і той здійснивши феноменальний ривок на півполя, класно головою замкнув діагональ Ясира Асані – 1:0!

undefined

  
Спливала лише 11-а хвилина, і за той час, що залишався до перерви, албанці, дисципліновано і відчайдушно захищаючись, спромоглися провести ще кілька гострих атак і були вельми близькими до успіху. Згадаймо і щільний дальній «постріл» правого захисника Ельсеїда Зюсая, і вихід сам-на-сам з Ливаковичем вінгера Крістіана Аслані, коли свою майстерність довелося демонструвати голкіперу «Фенербахче».

Безперечно, у хорватській роздягальні після першого тайму відбулася серйозна і жорстка розмова, наслідком якої став потужний картатий прес, який притиснув албанців до власних воріт. Номінальні гості намагалися дотримуватися плану, який працював до цього, але в умовах шаленого тиску робити це було дедалі важко.

undefined

  
Команда Далича нарешті почала створювати моменти, і хоча їх реалізація не вражала, Модрич з партнерами не спинялися. Нагородою за впертість і віру став не гол, а цілий результативний дуплет.

Дуже вдало увійшов у гру Анте Будимир. Спершу 32-річний бомбардир «Осасуни» тонко вивів до воріт Андрея Крамарича, і нападник «Гоффенгайма» розважливим ударом у ближній кут відзначив своє 33-річчя. А невдовзі той таки Будимир прострелив з лівого флангу на також свіжого Луку Сучича, після удару якого і ще одного рикошету м’яч у сітку незграбно спрямував Клаус Г’ясуля. Вихід на поле хавбека «Дармштадта» і його прикрий автогол розділили лише три хвилини…

undefined

Кінцівку матчу хорвати проводили впевнено, намагаючись не підпускати суперників до власного карного майданчика. Але – не дотерпіли. Вже у компенсований час Албанія провела атаку відчаю, на вістрі якої опинився  Г’ясуля, і вразивши нижній кут, миттєво перетворився із невдахи матчу в чи не найголовнішого його героя – 2:2!

Дві збірні залишали поле в протилежному настрої. Обидві досі без перемог, проте обидві зберігають шанси на участь у плей-офф. Треба тільки для цього обов’язково перемагати в заключному турі.

ХОРВАТІЯ – АЛБАНІЯ 2:2
Гол: 
Крамарич (74), Г’ясуля (76, автогол) – Лячі (11), Г’ясуля (90+5).
Хорватія: Ливакович, Юранович, Шутало, Гвардіол, Перишич (Соса, 84), Брозович (Маріо Пашалич, 46), Модрич, Ковачич, Майєр (Сучич, 46), Крамарич (Батурина, 84), Петкович (Будимир, 69).
Албанія: Стракоша, Хюсай, Джимшиті, Аєті, Митай, Рамадані (Ходжа, 85), Аслані, Лячі (Г’ясуля, 73), Асані (Сефері, 64), Байрамі, Манай (Даку, 85).
Попередження: ФІвушич (87) – Хюсай (77), Даку (90+3), Г’ясуля (90+7).
Арбітр – Франсуа Летесьє (Франція).
19 червня. Гамбург. «Фолькспаркштадіон». +19’С.

footclub.com.ua