Турніри

ЄВРО-2024

«Сподіваюся, всі відчувають задоволення від роботи»

Головний тренер нашої національної команди Cергій Ребров прокоментував старт тренувального збору у рамках підготовки до чемпіонату Європи.

2024-05-31 11:11

– Перше завдання – це гідно підготуватись, тому що всі багато від нас очікують. Я перед тренуванням нагадав про це гравцям, подякував за те, що вони зробили, вони багато зробили. Але зараз про все це потрібно забувати і дійсно гарно представити Україну на Євро.

– Перед цим збором у футболістів був різний час на відпочинок. Чи складно буде відновити баланс у кондиціях гравців?
– Я думаю, що ця перерва була невеликою і вона була справді необхідна гравцям, тому що сезон був напруженим. В останні три місяці футболісти «Шахтаря» та «Динамо» грали по три гри на тиждень – це дуже важко, ще й боротьба за чемпіонство. Я вважаю, що вони трішки відпочили і з гарним настроєм готуються до Євро.

– У декількох футболістів були пошкодження. Хто сьогодні тренувався за індивідуальною програмою? Які прогнози на їх відновлення?
– Я сподіваюсь, що через 1-2 дні вони повернуться, як я бачу, як вони тренуються та готуються. Сподіваюся, що на цих зборах більше не буде пошкоджень.

– У червні буде рік, як ви очолюєте збірну України. Ваш дебютний матч також був проти збірної Німеччини. Чи пам’ятаєте той матч? Можна Німеччину вважати для вас особливою командою?
– Я пам’ятаю всі матчі збірної. Це дійсно велика відповідальність. Перший матч справді був цікавим. Ми здобули важливу впевненість у своїх силах.

– Збірна України змінилася за цей рік?
– Я не знаю, мені важко порівнювати, бо я не працював до цього. Я вважаю, що всі гравці працюють з цікавістю, мені також цікаво працювати з гравцями. Я сподіваюсь, що ми отримуємо задоволення від роботи разом.

***

Перший товариський матч напередодні Євро-2024 збірна України зіграє 3 червня проти збірної Німечиини, початок о 21.45.

Чемпіонат Європи відбудеться у Німеччині з 14 червня по 14 липня 2024 року.

ua.tribuna.com