Турніри

ЄВРО-2024

імеччина – Угорщина 2:0. ЄВРО-2024, група А. Звіт

У стартовому турі поєдинки за участю сьогоднішніх суперників подарували вболівальникам зливу голів. Німці в матчі-відкритті декласували Шотландію (5:1), а Угорщина поступилася Швейцарії (1:3).

«Футбольний клуб»

2024-06-19 21:05

Фани вимагали продовження банкету й у Штутгарті, на що їхні улюбленці погодилися не вагаючись. Господарі задали темп, який гості підхопили, й моменти посипалися один за одним. Утім, реалізувати до перерви спільними зусиллями вдалося лише один епізод – в середині тайму Ілкай Гюндоган виграв силову боротьбу у Віллі Орбана біля воротарського майданчика, віддав на Джамала Мусіалу й хавбек «Баварії» з близької відстані вколотив м’яч у сітку.

Угорці пішли на штурм у кінцівці й навіть спромоглися забити у відповідь, але Роланд Шалаї зробив це з офсайду після добивання й класного сейву Мануеля Нойєра, який парирував удар Орбана. Слід зазначити, якби не майстерність воротаря бундестім, вона навряд чи б пішла на відпочинок «сухою».

У другій половині футбол хоча й не став більш закритим, однак дещо пригальмував у створенні реальних загроз. На такий довелося чекати лише під завершення години гри, коли Барнабаш Варга з вбивчої позиції не влучив у площину з «другого поверху».

Покарання за помилку німцями було винесено невдовзі. Автор результативного пасу під час першого взяття воріт угорців Гюндоган відзначився сам, замкнувши з району 11-метрової позначки простріл від Максіміліана Міттельштедта.

Після цього все було вирішено остаточно. Підопічні Юліана Нагельсманна помчали добивати запамороченого опонента, але Петер Гулачі працював у поті чола й зміг уберегти свою команду від розгрому.

Німеччина набрала шість очок із шести можливих і крокує в 1/8 фіналу. Угорщина пакувати валізи.

НІМЕЧЧИНА – УГОРЩИНА – 2:0
Голи:
 Мусіала (22), Гюндоган (67).
Німеччина: Нойєр, Рюдігер, Та, Міттельштедт, Кроос, Гюндоган (Ундав, 84), Андріх (Джан, 72), Віртц (Сане, 58), Кімміх, Гавертц (Фюллькруг, 58), Мусіала (Фюріх, 72).
Угорщина: Гулачі, Болла (Адам, 75), Фіола, Орбан, Дардаї, Керкез (Ж.Надь, 75), Шаллаї (Чобот, 87), А.Надь (Кляйнгайслер, 64), Собослаї, Шафер, Варга (Газдаг, 87).
Попередження: Рюдігер (27), Міттельштедт (89) – Варга (23), Собослаї (90+3).

Турнірна таблиця. Група А

  М  КомандаІ  В    Н    П    М'ячі    О  
1  Німеччина      2   2 0 0 7-1 6
2  Швейцарія 1 1 0 0 3-1 3
3  Угорщина 2 0 0 2 1-5 0
4  Шотландія 1 0 0 1 1-5 0
footclub.com.ua