Турніри

Ліга чемпіонів

Матвієнко: «Дуже хотіли перемогти»

2024-09-19 13:17

Захисник «Шахтаря» та найкращий гравець матчу за версією УЄФА з «Болоньєю» Микола Матвієнко – про старт Ліги чемпіонів, особисту нагороду та перспективи команди.

– Миколо, для «Шахтаря» повернулася Ліга чемпіонів. Наскільки задоволені таким стартом команди?
– Не можу сказати, що ми повністю задоволені, та якщо оцінювати гру загалом, то результат, мабуть, закономірний. Нічия 0:0 – це непоганий старт у Лізі чемпіонів, хоча, звісно, дуже хотіли перемогти.

– Чого, на твою думку, забракло для перемоги? Що можеш сказати про епізод із нереалізованим пенальті? Чи відчувався емоційний спад?
– Це Ліга чемпіонів, тут не може бути спаду. Вважаю, що наші плани трохи змінила погода, тому довелося перебудовуватися в середині матчу, гра вийшла нервовою. Також було багато довгих передач.

– Після матчу ти отримав приємну особисту нагороду. Що вона значить для тебе і чи це вперше, коли ти отримав таку відзнаку?
– Уперше отримав цю нагороду, і це дуже приємно. Не очікував, але щиро дякую всім за підтримку. Звичайно, приємно отримувати такі відзнаки, але було б краще, якби ми перемогли.

– Ще зарано щось прогнозувати, але як ти оцінюєш шанси «Шахтаря» в цій Лізі чемпіонів?
– Як мінімум, потрапити до зони команд, які борються за плей-оф.

shakhtar.com
photo

«Нічия – позитивний підсумок», – італійські ЗМІ – про матч «Болонья» – «Шахтар»

У день матчу з «Шахтарем» у регіоні Емілія-Романья сталася повінь, а також злива плюс ураганний вітер. Через це було оголошено червоний рівень тривоги. Було закрито школи та багато інших закладів. При цьому матч із «Шахтарем» вирішили не переносити, оскільки 19 вересня синоптики обіцяли покращення погодних умов. До того ж, інспектори УЄФА вирішили, що поле знаходиться в нормальному стані, тому там можна було проводити гру. Місцеві журналісти неоднозначно сприйняли таке рішення УЄФА, вважаючи, що футбольна організація піддала ризику вболівальників та команди. Щодо безпосередньо матчу, то італійські ЗМІ задоволені тим, що «Болонья» грала в атакуючий футбол і могла виграти у «Шахтаря», але розчаровані тим, що італійський клуб не зміг набрати три очки.

2024-09-19 09:30