Єврo-2012

Міста

Турне талісманів: Харків

UEFA.com Офіційні талісмани ЄВРО-2012 продовжили своє турне приймаючими містами, відвідавши у п'ятницю та суботу Харків. До цього їхніми зупинками в Україні були Львів і Донецьк. Спочатку поки що безіменні близнюки-талісмани були представлені на спеціальній прес-конференції за участю директора турніру в Україні Маркіяна Лубківського...

ua.uefa.com

2010-11-28 06:00

...міського голови Геннадія Кернеса, віце-губернатора області Юрія Сапронова, генерального консула Республіки Польща в Харкові Яна Граната та генерального директора McDonald’s-Україна Іана Бордена.

Після цього брати прогулялися вулицями містами, а згодом узяли участь у презентації нового Друга ЄВРО-2012 – ним став перший голкіпер української збірної Ігор Кутепов.

Також у п’ятницю маскотиків тепло вітали сотні дітей-сиріт в одному з ресторанів McDonald’s, де відбувалася низка благодійних акцій та фотосесії. А наступного дня близнюки-талісмани відвідали матч української Прем’єр-ліги між місцевим «Металістом» і донецьким «Металургом». Вони також розважали гравців футбольної академії «Металіста» та взяли участь у відкритті традиційного передноворічного юнацького футбольного турніру.

«Сьогодні ми бачили усмішки харків’ян, які фотографувалися тут з талісманами, радісні обличчя людей на вулицях міста, повз яких проїжджала платформа. Це захоплення, ці посмішки говорять про те, що люди живуть цим проектом, люди хочуть бачити Євро-2012 в України та Польщі», – зазначив директор Департаменту з питань сім’ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 з футболу Віктор Христоєв.

Харків став п’ятим із восьми міст мандрівки талісманів, яка завершиться 4-го грудня у Варшаві, де й будуть оголошені імена близнюків. Наступним пунктом турне є Київ, де заходи завершаться у понеділок.

Імена UEFA.com просить вас допомогти вибрати імена для талісманів із трьох запропонованих варіантів: • Славек і Славко • Шємко і Стрімко • Клемек і Ладко

Голосування триватиме до 3 грудня.

Турне талісманів 28-29 листопада – Київ 29 листопада – Гданськ 4 грудня – Варшава (оголошення імен талісманів)

ua.uefa.com