Єврo-2012

Міста

Трофі-тур ЄВРО-2012: Харків

Харків, котрий прийме три матчі групи В у рамках фінального турніру ЄВРО-2012, впродовж останніх трьох днів приймав у себе трофей Анрі Делоне. Нагадаємо, що Трофі-тур ЄВРО-2012 «Зустрічай кубок» розпочався в Україні 11 травня, коли омріяний срібний трофей завітав до Києва.

UEFA.com

2012-05-17 16:00

Потім він зробив одноденну зупинку в Івано-Франківську, а у вівторок прибув до Харкова. Першими Кубок Європи побачили школярі, котрі зібрались на стадіоні «Арсенал». Потім трофей переїхав до мерії, де на нього з-поміж інших почесних гостей чекали глава Харківської ОДА Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, Друг ЄВРО-2012 Ігор Кутепов та генеральний консул Польщі в Харкові Ян Гранат.

«Я довго і достатньо успішно грав у футбол, однак навіть і не думав, що коли-небудь триматиму цей кубок в своїх руках», – зазначив колишній голкіпер харківського «Металіста» та київського «Динамо» Ігор Кутепов, котрий 29 квітня 1992 року взяв участь у першому матчі збірної України проти Угорщини в Ужгороді, що завершився поразкою синьо-жовтих – 1:3.

«Я абсолютно впевнений, що завдяки футболу мрії, які здавалися нездійсненними, стають реальністю. Сьогодні я сиджу біля цього кубка. У 2008 році, спостерігаючи фінальний матч чемпіонату Європи по телевізору, я й уявити собі не міг, що мине час, і УЄФА надасть нам можливість потримати його власними руками», – наголосив Михайло Добкін.

Після урочистої презентації Кубок Анрі Делоне відправився на Площу Свободи, одну з найбільших у світі, де був установлений на спеціальному постаменті. «Сьогодні увага знову прикута до нашого міста. З кожним днем ми пересвідчуємось, що ЄВРО-2012 у Харкові бути. Я запевняю, що всі об'єкти турніру готові на сто відсотків. Ми, харків'яни, любимо своє місто і країну – і зробимо все, щоб чемпіонат Європи пройшов на найвищому рівні», – заявив Геннадій Кернес.

Упродовж трьох днів усі охочі могли сфотографуватись із трофеєм, а також розважитись на Площі Свободи завдяки численним футбольним конкурсам, матчам на міні-майданчиках, танцям із талісманами чемпіонату Славеком і Славком. Крім того Ігор Кутепов провів кількагодинну автограф-сесію, котра також викликала великий інтерес. А вже в п'ятницю, 18 травня, Кубок Анрі Делоне буде в Донецьку, звідки потім вирушить до Дніпропетровська (21 травня), Львова (23-25 травня) та Одеси (26 травня).

ua.uefa.com