Турніри

Чемпіонати

Мудрик без тренера. Казка Поттера в «Челсі» завершилася

«Челсі» оголосив про звільнення свого головного тренера Грема Поттера. Це сталося наступного дня після домашньої поразки від «Астон Вілли» (0:2), яка відкинула «синіх» у нижню половину таблиці АПЛ.

«Футбольний клуб»

2023-04-03 08:30

Очікувалося, що керівництво лондонського клубу збереже довіру до наставника щонайменше до кінця сезону, але напередодні першого чвертьфінального матчу Ліги чемпіонів проти «Реала» коучу було вказано на двері.

Поттер тренував «Челсі» з вересня 2022-го, уклавши контракт відразу на п'ять років. Лондонцям довелося виплатити рекордну компенсацію в розмірі 21.5 млн. фунтів «Брайтону» за весь тренерський штаб Грема.

Тепер команді Михайла Мудрика доведеться оновити ще один рекорд, витративши близько 50 млн. фунтів на компенсацію самому Поттеру за звільнення, адже його контракт передбачає зарплату 12 млн. фунтів на рік.

«Челсі» також повідомляє, що керування першою командою на себе візьме Бруно Сальтор, який був одним із помічників Поттера.

«Від імені кожного в клубі ми хочемо щиро подякувати Грему за його старання на благо «Челсі». Ми високо поважаємо Грема як тренера та людину. Він завжди поводився професійно та чесно, й усі ми засмучені таким результатом.

Спільно з нашими неймовірними фанатами, всі ми будемо підтримувати Бруно та команду. Ми зосереджені на фініші сезону. В нас залишається десять матчів у Прем’єр-лізі, а також чвертьфінал Ліги чемпіонів. Ми намагатимемося продемонструвати максимум у кожному з цих поєдинків, щоб завершити сезон якнайкраще», – йдеться у заяві «Челсі».

footclub.com.ua