Турніри

Чемпіонати

«Манчестер Сіті» – володар Кубка Англії!

Дубль Ілкая Гюндогана забезпечив команді Хосепа Гвардіоли перемогу над «Манчестер Юнайтед» та другий трофей у сезоні. Попереду – фінал Ліги чемпіонів…

2023-06-03 19:24

Фінальний двобій «Манчестер Сіті» розпочав дуже потужно. «Городяни» вийшли в оптимальному складі (Де Брюйне, Бернарду Сілва, Гриліш, Гюндоган, Голанн) та забили на першій же хвилині. Більше того, став найшвидший гол в історії фіналів Кубка Англії. Вже на 13-й секунді Лінделеф не зумів винести м’яч подалі після боротьби з Де Брюйне. На відскок поспів Ілкай Гюндоган і від душі вліпив зльоту в правий верхній кут – 1:0!

Слідом ще й Родрі змусив здригнутися вболівальників «МЮ», але м'яч після його удару з середньої дистанції пройшов трохи вище поперечини. Спритно розібрався із суперником на фланзі Гриліш та закинув на Голанна. Ерлінг вислизнув від Варана, але не зумів влучно пробити по воротах. Дебют явно залишився за «Сіті», проте незабаром прийшло заспокоєння, яке вже зіграло проти «городян». В останні 15 хвилин першого тайму «МЮ» був явно кращим. «Дияволи» зрівняли рахунок і могли навіть вийти вперед.

Головний арбітр повернувся до заграного епізоду, помічники помітили торкання рукою від Джека Гриліша у штрафному майданчику. Арбітр швидко подивився повтор і повернувся з вердиктом – пенальті. Бруну Фернандеш дочекався руху Ортеги та пробив у протилежний кут – 1:1. А в «роздягальню» ще й Варан міг забити. Подав від кута поля Бруну, Каземіро продовжив політ м'яча, але удар з льоту Рафаелю не дуже вдався.

«Манчестер Сіті» ж вирішив, що ударно починатиме тайми. На першій хвилині знову забити не вдалося, зате на шостій – будь ласка. І знову все вирішили ті ж дійові особи: Кевін Де Брюйне накинув на лінію штрафного майданчика, звідки Гюндоган поклав м'яч точно в кут – 2:1! Слідом міг забивати і сам Де Брюйне. Кевін на дриблінгу увірвався до штрафного майданчика, щільно пробив, змусивши Де Хеа відбивати м'яч ногою. У другому таймі «Сіті» не збирався дарувати ініціативу «Юнайтед».

Натомість Гюндоган навіть на хет-трик сподобився, надіславши м'яч у сітку після щільного удару Голанна та сейва Де Хеа. Але відсвяткувати не вдалося, на момент завершення Ілкай перебував в офсайді. У «Манчестер Юнайтед» був лише щільний удар Гарначо з-за меж штрафного майданчика, після якого м'яч злегка розминувся зі штангою. Все на цьому «Манчестер Сіті» без особливих проблем довів матч до перемоги і забрав Кубок Англії. Два трофеї в активі «городян», через тиждень фінал Ліги чемпіонів та замах на требл!

Фінал Кубка Англії. Лондон, Вемблі, 83179 глядачів


МАНЧЕСТЕР СІТІ – МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД – 2:1
Голи:
 Ґюндоган (1, 51) – Бруну Фернандеш (33, з пенальті).
Манчестер Сіті: Ортега, Вокер (Лапорт, 90+5), Діаш, Аканджі, Стоунз, Родрі, Сілва, Де Брюйне (Фоден, 76), Ґюндоган, Ґріліш (Аке, 89), Голанн.
Манчестер Юнайтед: Де Хеа, Ван-Біссакка, Лінделеф (Мактоміні, 83), Варан, Шоу, Каземіро, Фред, Бруну Фернандеш, Еріксен (Гарначо, 62), Санчо (Вегорст, 78), Рашфорд.
Попередження: Ортега (81), Родрі (90) – Ван-Біссака (45+4), Фред (79).

footclub.com.ua