Турніри

Чемпіонати

Із «Ювентуса» зняли 15 очок за фінансові махінації

«Ювентус» позбавлений 15 очок у турнірній таблиці поточного сезону чемпіонату Італії. Таке покарання туринський клуб одержав за фінансові махінації, повідомляє Football Italia.

«Футбольний клуб»

2023-01-21 09:00

Федеральний апеляційний суд задовольнив прохання прокурора Федерації футболу Італії щодо поновлення спортивного судового розгляду проти «Ювентуса» за передбачуване використання фальсифікованих документів і засудив клуб до штрафу в 15 турнірних пунктів.

Обґрунтування цих рішень буде оголошено найближчими днями. Туринський клуб може оскаржити це рішення.

Керівництву «б'янконери» ставили в провину поширення хибної інформації щодо фінансового стану клубу, ринкових маніпуляцій, надання хибних декларацій про доходи за неіснуючі операції, створення перешкод для аудиторського контролю.

Наприкінці листопада більшість членів ради директорів «Ювентуса» пішли у відставку. Втім, колишні керівники не уникнули покарання. Так, екс-президент клубу Андреа Аньєллі та колишній генеральний директор Мауріціо Аррівабене дискваліфіковані на два роки, колишній віце-президент Павел Недвед – на вісім місяців, Фабіо Паратічі, який наразі обіймає посаду спортивного директора «Тоттенгема», – на два з половиною роки, чинний спортивний директор туринців Федеріко Керубіні – на рік та чотири місяці.

Усунення поширюється на роботу в італійському футболі. Також суд подав запит щодо поширення дискваліфікації на турніри під егідою УЄФА та ФІФА.

Після вирахування 15 очок в активі «Юве» стане 22 бали й команда опуститься з третього на 11-те місце в Серії А.

footclub.com.ua