Турніри

Глобус

Петраков: «Нехай тепер російські клуби грають між собою»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков повністю підтримує бан російських команд, що мовчанням сприяють злочинам режиму Путіна.

2022-03-02 10:20

«Нехай тепер російські клуби грають між собою, заслужили. Нічого не говорять, тільки ФІФА, УЄФА критикують. Напевно, потрібно щось робити, а не сидіти, склавши руки, нічого не говорити. Запхали свої язики в дупу і нічого не говорять. Нехай сюди приїдуть, подивляться, що вони зробили з нашою країною.

Не знаю, що вони зараз будуть робити з легіонерами. Там платяться великі гроші, але взагалі мені все одно. Не хочеться про них навіть говорити. Зловтішатися не варто, хоча вони це заслужили. Не знаю, скільки УЄФА і ФІФА будуть тримати це, але вони заслужили.

Чи обіцяв я більше не говорити російською? Не буду кривити душею, я говорив російською 64 роки, але зараз буду робити все можливе, щоб розмовляти українською мовою. Буде десь суржик, але, думаю, ніхто на мене ображатися не стане. Я з першого дня тренером збірної намагався розмовляти українською і буду продовжувати. Не хочу навіть розмовляти російською.

Вчора я розмовляв з гравцями збірної. Не буду говорити на камеру, хто де знаходиться. Говорив із Ярмоленком, дивлюся гру Зінченка. У всіх хлопців шок, як таке сталося. Я сам в шоці. Був у Туреччині, тоді мені люди сказали, що 23-го буде війна. Я сидів удома, не вірив, молив Бога. Коли настало 23-е – перехрестився, а 24-го мені син дзвонить по телефону... Я був в шоці, що тут говорити», – заявив Петраков в коментарі телемарафону UAразом.

dynamomania.com