Турніри

Глобус

Сербія, Шотландія, Австрія нарощують відрив від України

Нажаль, ми до кінця цього сезону – сторонні спостерігачі єврокубкових турнірів.

2022-02-18 12:15

По суті, Україну у Таблиці коефіцієнтів цього сезону цікавить динаміка ще двох країн – Бельгії та Швейцарії, які можуть зазіхнути на нашу дванадцяту сходинку. Однак не треба забувати про стартові позиції наступного сезону. Там відбиватимуться усі очки, набрані у єврокубках за останні роки, тож важливі результати й тих конкурентів, які нас уже випередили. А саме Сербії, Шотландії, Австрії.


Усі три країни на тижні взяли очки. Шотландія з 0,8 можливих балів додала до своєї скарбнички 0,4 (перемога «Рейнджерса» над «Боруссією» Д, «Селтік» програв «Буде/Глімт»), випередивши, до речі, Росію. Представник країни-агресора «Зеніт» програв «Бетісу», але у них в 1/8 Ліги Європи ще є «Спартак». Сербія завдяки зусиллям «Партизана» збагатилася на 0,5 бала. А в Австрії взагалі черговий ривок: 0,2 від «Зальцбурга» + 0,4 від «Рапіда». Зараз ця країна випереджає Україну на 6,650 бала, але на старті наступного сезону різниця скоротиться в найкращому для нас випадку до 4,900. Саме тому ще тримаємо австрійців у полі зору, хоча з таким темпом цей конкурент стане для України недосяжним.

З огляду на стартову картину наступного сезону є сенс придивлятися до Данії, Греції, Хорватії, Норвегії, Чехії. Усі ці країни відстають від України в межах 2,500 балів. У перших матчах перших весняних стадій турнірів їхні представники виступили по-різному: «Буде/Глімт» (Норвегія) та «Славія» (Чехія) виграли, а «Динамо» (Хорватія), «Спарта» (Чехія), ПАОК і «Олімпіакос» (обидва – Греція) – програли. Оцінювати ризики будемо за мірою надходження: якщо якійсь з цих Асоціацій вдасться прорив.


Також дуже цікава боротьба у рейтингу клубів, але очки за стикові раунди Ліги Європи та Ліги конференцій туди не йдуть. Тому можна відзначити тільки випередження «Зальцбургом» українського «Шахтаря». Більше рухів відбуватиметься вже зі стадії 1/8 фіналу Ліги Європи та Ліги конференцій.

Наступні єврокубкові матчі – за тиждень.

ua-football.com