Турніри

Глобус

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Швейцарія продовжує віддалятись

У єврокубках активними залишаються шість країн. Серед них – один з прямих конкурентів України. Його представник («Базель») грав проти представника країни, яка в сезонному рейтингу йде на другому місці й буквально дихає в спину Англії (відстає на 0.5 бала). За всіма цими розкладами Швейцарія примудрилася взяти максимум із можливого на тижні – плюс 0.5 бала.

Ігор СЕМЙОН, «UA-Футбол»

2023-05-12 10:00

У загальній Таблиці відрив Швейцарії від України зріс до 2.175 бала. А на початку наступного сезону він ще збільшиться, адже Україна втратить 5.6 бала, а Швейцарія – 3.9. Навіть прямий вихід у групу Ліги чемпіонів, за що передбачений бонус, не суттєво змінить загальну картину. Відставання буде понад три (!) очки.


Найсмішніше в цій історії те, що «Базель» може через внутрішній чемпіонат не потрапити в наступний розіграші єврокубків. Він йде на п'ятому місці з незначним відставанням від четвертого. Але перемога в Лізі конференцій може гарантувати команді вихід в групу Ліги Європи. Й після гостьової перемоги над «Фіорентиною» в першому півфінальному матчі (2:1) загальний успіх «Базеля» в турнірі не виглядає фантастикою.

Певно, ситуація йде до того, що Швейцарію просто доведеться відпустити. Записати її до когорти віддалених, а не прямих, конкурентів.

Італії потрібно відіграти ще 0.5 бала відставання від Англії, аби мати честь називатися найкращою Асоціацією цього єврокубкового сезону. Нідерланди наступний сезон розпочнуть у топ-5, але Франція дихатиме в спину. Навіть якщо АЗ візьме очки у матчі-відповіді проти «Вест Гема».

Усе ще можливий варіант з трьома італійськими командами в трьох єврокубкових фіналах. У Лізі чемпіонів прохід італійців до головного матчу гарантований, у Лізі Європи – дуже імовірний. Гальмує «Фіорентина» в Лізі конференцій. Але шанс ще є.

ua-football.com