Турніри

Глобус

Церемонія вручення нагород ФІФА за 2023 рік

Увечері 15 січня в Лондоні пройде церемонія вручення нагород найкращим футболістам світу за підсумками сезону за версією ФІФА під назвою The Best FIFA Football Awards 2023. Початок заходу запланований на 21:30 за київським часом.

2024-01-15 11:00

Визначаються найкращі спортсмени в наступних номінаціях: найкращий гравець, воротар, тренер (по три номінації у чоловіків і жінок), нагорода за найкращий гол FIFA Puskás Award, нагорода FIFA Fan Award найкращим уболівальникам, приз FIFA Fair Play Award за чесну гру. Крім того, буде названо символічні збірні світу з 11 футболістів та футболісток за підсумками сезону.

Раніше організатори визначили фінальну трійку номінантів на звання найкращого футболіста року.

У топ-3 увійшли аргентинський нападник Ліонель Мессі («Інтер Майамі»), французький форвард Кіліан Мбаппе з «ПСЖ» і норвежець Ерлінг Голанн із «Манчестер Сіті».


До числа претендентів на премію найкращому голкіперу року ввійшли: марокканець Яссін Буну («Севілья»), бельгієць Тібо Куртуа («Реал» Мадрид) і бразилець Едерсон («Манчестер Сіті»).


До топ-3 номінантів на найкращого тренера року потрапили Пеп Гвардіола (тріумфатор АПЛ, Кубка Англії та Ліги чемпіонів із «Манчестер Сіті»), Лучано Спаллетті (чемпіон Італії з «Наполі» та учасник Євро-2024 зі збірною Італії) та Сімоне Індзагі (фіналіст Ліги чемпіонів із «Інтером»).

sport.ua