Турніри

Глобус

Вірменія – Україна 0:5. Ліга націй. Шах і мат

Українці розтрощили вірменський захист і очолили перегони. Якою буде відповідь конкурентів?

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-09-24 18:05

Олександр Петраков не то щоби вніс зміни у стартовий склад – він докорінно його змінив, випустивши з перших хвилин відразу одинадцять свіжих гравців. Начебто «залізно основні» Андрій Ярмоленко, Михайло Мудрик, Руслан Малиновський залишилися «на банці» – наставник чітко продемонстрував, наскільки важливе значення він надає наступній зустрічі з шотландцями. Відповідно Єреван ми мали брати малою кров’ю.


Дебют вдалим для української сторони не назвеш. Низка помилок (у тому числі від найдосвідченнішого центрбека – Сергія Кривцова) змусила демонструвати свою майстерність Андрія Луніна. На щастя, голкіпер показав себе з найкращого боку і приводу для занепокоєння не дав. 

Як би там не було, українська збірна виправдовувала статус фавориту, наглядно демонструючи своє прагнення до максимального результату.  Віктор Циганков виглядав найбільш активним гравцем нашої команди, частіше загрожував вірменським воротам і, напевне, нема нічого дивного в тому, що саме киянин розпочав гольову комбінацію гостей. Циганков віддав на Олександра Зубкова, а після прострілу вінгера «Шахтаря» Олександру Тимчику тільки й залишилося, що переправити м’яч у порожні ворота.

Гра проходила не за сценарієм господарів, і взяти її під свій контроль вони так і не змогли. Два пропущені м’ячі невдовзі по перерві чітко окреслили перспективи підопічних Хоакіна Капарроса.

На 57-й хвилині асист до свого активу записав той таки Тимчик, чий простріл з правого флангу у дотик замкнув тезка Зубков. Гра закрита? Так! Це стало зрозуміло ще за кілька хвилин, коли тепер вже Зубков віддав зручну передачу на Артема Добвика.

0:3. Гра зроблена. Подальші заміни від Олександра Петракова вже не могли вплинути на перебіг подій, але збільшили матеріальну перевагу «синьо-жовтих». 0:5 – це вже вирок. Підсумкову величезну перевагу української збірної тепер треба затвердити 27 вересня – саме цього дня гратимуться матчі останнього туру в нашій групі B1.

ВІРМЕНІЯ – УКРАЇНА 0:5
Голи:
 Тимчик (22), Зубков (57), Довбик (69, 84), Ігнатенко (81).
Вірменія: Юрченко, Дашян, Амбарцумян, Мкоян, Чалишир, Маргарян, Арт.Григорян, Бічахчян (О.Арутюнян, 46), Байрамян, Барсегян (Шагоян, 63), Селараян.
Україна: Лунін, Забарний, Кривцов (Матвієнко, 75), Качараба, Сидорчук (Піхальонок, 46), Ігнатенко, Тимчик, Миколенко, Зубков (Мудрик, 71), Циганков (Ярмоленко, 67), Яремчук (Довбик, 67).
Попередження: Дашян (71), Арутюнян (88) – Сидорчук (30), Кривцов (61).
Арбітр – Жоау Пінейру (Португалія).
24 вересня. Єреван (Вірменія). Республіканський стадіон. +26’C

footclub.com.ua