Турніри

Ліга Європи

ЛЄ, 3-й раунд. Дніпро-1 – Славія – 1:1 (заг. 1:4). Звіт про матч

«Дніпро-1» не зміг пройти «Славію» в Лізі Європи, проте продовжить єврокубкові виступи.

«Футбольний клуб»

2023-08-17 23:15

Після відчутної поразки в першому матчі (0:3) шанси «Дніпра-1» на вихід в плей-офф Ліги Європи можна було розцінювати як суто теоретичні. Але варто було поборотися за престиж клубу і за залікові бали до скарбнички України в таблиці коєфіцієнтів УЄФА.

Перед початком матчу-відповіді «
Дніпро-1» залишився без двох основних гравців Бланко та Адамюк на останньому тренуванні зазнали пошкоджень м'язів.

З перших хвилин українці намагались діяти в високому темпі, а при втраті мяча активно пресингувати суперника. Але «Славія» грала спокійно і солідно, збиваючи темп, впевнено контролюючи мяч.

В середині першого тайму гості трохи пришвидшились і дніпрянам стало важче стримувати суперника. Почали виникати моменти біля воріт Кінарейкіна. Так на 23-й хвилині гостро атакував Юречка, але наш голкіпер вдало вибрав позицію і відбив мяч.

«Дніпро-1» відповів своїм моментом, але Піхальонок, знаходячись у вигідній позиції, пробив несильно.

Дуже небезпечним був удар ван Бурена, але Кінарейкін впорався – парирував м
яч на кутовий.

А під завісу тайму активізувалися дніпряни. Спочатку Сарапій виграв «другий поверх», але пробив прямісінько в Коларжа. А ось дальній удар Рубчинського воротар чехів парирувати не зміг – м
яч влетів в нижній кут воріт – 1:0.

По перерві гра пожвавішала. Мали моменти Піхальонок та ван Бурен.

А на 53-й хвилині гості зрівняли рахунок. Спочатку гол Юречки арбітр Хесус Хіль Мансано не зарахував через офсайд, але втрутився
VAR, який не виявив порушення правил – 1:1.

Гравці обох команд приклали досить багать зусиль, щоб змінити рахунок. Більше моментів виникало біля воріт Кінарейкіна, але голкіпер діяв впевнено, та й частина ударів були неточними.

До кінця зустрічі на табло так і залишилися дві одиниці.

Таким чином «Славія» у раунді плей-офф Ліги Європи зіграє проти луганської «Зорі», а «Дніпро-1»  в раунді плей-офф Ліги конференцій зустрінеться с командою «Спартак» (Трнава, Словаччина). Матчі відбудуться 24 і 31 серпня.

ДНІПРО-1 – СЛАВІЯ – 1:1 (заг. 1:4)
Голи:
Рубчинський (45+1) – Юречка (53).
Дніпро-1: Кінарейкін, Каплієнко, Кравець (Сваток, 73), Сарапій, Пасіч, Бабенко, Рубчинський (Танчик, 77), Піхальонок (Лєднєв, 73), Горбунов (Білл, 64), Гуцуляк, Філіппов (Ківінда, 64).
Славія: Коларж, Голеш, Оусу, Масопуст (Доудера, 71), Провод, Дорлі (Громада, 85), Шевчик, Зафеіріс, Шранц (Влчек, 70), Юречка (Джурасек, 85), ван Бурен (Хітіл, 75).
Попередження: Гуцуляк (25), Бабенко (70).

footclub.com.ua