Турніри

Ліга Європи

«Дніпро-1» – «Славія». Огляд чеських ЗМІ

Чеські журналісти наголошують на тому, що «Славія» гарантувала собі участь у груповому етапі одного з єврокубків. Тому що вона зіграє або в Лізі Європи (якщо пройде «Зорю»), або в Лізі конференцій, якщо український клуб буде сильнішим.

2023-08-18 11:00

Також місцеві ЗМІ розповідають про те, що нинішній тренер «Славії» – Їндржиких Трпішовські – вже 7 разів поспіль виводить чеський клуб у єврокубкову осінь, такими здобутками мало хто може похвалитися у чеському футболі.

Idnes



«Славія» виконала завдання-мінімум», – журналіст видання Idnes пише про те, що чеський клуб вже гарантував собі місце в груповому раунді восени, залишилося лише з'ясувати у протистоянні із «Зорею», в якому турнірі гратиме «Славія».

– Футболісти-славісти виконали свій обов'язок та вийшли у фінальний етап кваліфікації Ліги Європи  у протистоянні з українською командою «Дніпро-1». Після домашньої перемоги з рахунком 3:0 вони зіграли внічию 1:1 у матчі-реванші у Кошиці. Завдяки цьому результату «Славія» знає, що восени зіграє як мінімум у групі Ліги конференцій. Але вона хоче більшого. У фінальному попередньому раунді Ліги Європи вона зустрінеться з іншим українським суперником, цього разу із луганською «Зорею».

Віце-чемпіон Чехії стартує наступного четверга, 24 серпня, на стадіоні «Фортуна», а матч-реванш буде зіграний в останній день серпня в Любліні, Польща, оскільки українським командам належить зіграти «домашні» поєдинки в єврокубках за кордоном через продовження війни із Росією.

За спиною у «Славії» була гучна підтримка – понад тисячу вболівальників. Більшість із них прибули до міста у день матчу, поїздом із Праги. Від вокзалу вони промарширували у формених чорних футболках до центру міста, звідки пішли до арени, що знаходиться на околиці міста. Дивно, але через велику кількість уболівальників із Чехії дніпровські вболівальники залишилися замкненими у «клітині», зазвичай відведеній для гостей.

iSport.cz



«Восени обов'язково буде груповий етап», – журналіст сайту iSport.cz також наголосив на тому, що «Славія» гарантувала собі єврокубкову осінь. Але загалом похвалити чеський клуб нема за що, адже він не особливо порадував фанатів «Славії» у виїзному матчі.

– Пройшовши «Дніпро-1», «Славія» отримала впевненість у тому, що гратиме як мінімум у групі Ліги європейських конференцій. У раунді плей-оф чеський клуб зіграє проти іншої української команди – «Зорі» із Луганська. Вони виборюють вихід в основний етап Ліги Європи, більш престижного турніру. Як і з «Дніпром-1» «Славія» стартує вдома, матч у відповідь буде на порядку денному у Любліні, Польща, 31 серпня.

«Червоно-білі» зіграють у єврокубковому турнірі вже всьоме поспіль, під керівництвом нинішнього тренера Йіндржиха Трпишовського вони завжди восени грали у турнірах УЄФА. Востаннє вони з'являлися на основній стадії Ліги Європи в сезоні 2020/21. Є чудова можливість знову туди потрапити.

На переповненій кошицькій арені, де розмістилися майже шість тисяч глядачів, чеські гравці мали майже домашню обстановку. У місті, яке притулило «Дніпро-1», яке не може грати на своєму стадіоні через військовий напад Росії на Україну, «червоно-білих» мотивували йти вперед понад тисячу вболівальників. У шостій грі змагання сезону «славісти» вперше не виграли, але це не повинно їх сильно бентежити. У третьому протистоянні з українським суперником у турнірах УЄФА «Славія» вперше відсвяткувала вихід до наступного раунду. Вперше вдалось пройти український клуб. Тепер потрібно зіграти із ще одним представником України.

Aktualne.cz

«Славія» всьоме поспіль у груповому раунді єврокубкових турнірів з Трпишовським», – журналіст видання Aktualne.cz наголошує на успішності тренера «Славії», який стабільно виводить свою команду в груповий раунд одного з єврокубкових турнірів УЄФА.

– У виїзному матчі-реванші 3-го попереднього раунду Ліги Європи футболісти празької «Славії» зіграли внічию 1:1 із «Дніпром-1» у Кошиці, що дозволило їм пройти в раунд плей-оф після домашньої перемоги 3:0. Тепер потрібно буде зіграти із ще одним українським клубом – «Зорею» – за право потрапити до групового раунду Ліги Європи.

«Славія» провела не найкращий свій поєдинок (можливо, найгірший цього сезону), але все одно зіграла внічию. Здавалося, що матч завершиться внічию 0:0. Українці вже не вірили, що зможуть пройти далі, а чеські футболісти грали без особливого бажання, незважаючи на чудову підтримку вболівальників, які масово приїхали із Праги. Але «Дніпро-1» відкрив рахунок у матчі, а потім міг забивати другий гол. Ситуація трохи загострилася, що допомогло гравцям «Славії» прокинутися. Чеські футболісти змогли забити гол, після чого вже виглядали краще за українців, але цього було недостатньо для перемоги. Навряд чи «Славія» сильно розчарована, оскільки вона гарантувала собі місце в одному з єврокубкових турнірів восени, але вболівальники були розчаровані такою грою улюбленої команди. Вже за тиждень у «Славії» буде можливість виправитися і порадувати вболівальників на домашньому стадіоні у матчі із «Зорею».

footboom.com