Турніри

Ліга Європи

Славія (Прага) – Зоря 2:0. ЛЄ, раунд плей-офф. Звіт Турбаєвського

Луганчанам випав шанс реваншуватися за «Дніпро-1», який поступився пражанам на попередній стадії кваліфікації з загальним рахунком 1:4. Однак втримати бодай нічию їм не вдалося.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2023-08-24 22:10

Проте, як й очікувалося, поєдинок розпочався під головуванням господарів поля. Хоча гра не відрізнялася швидкістю, чехи спромоглися створити два моменти вже в стартову чверть години – Лукашу Масопусту забракло влучності, а «постріл» у дотик Лукаша Провода прийшовся в руки Микити Турбаєвського.

Зі швидким голом у «Славії» не склалося, завдяки чому «Зоря» посмілішала, відрізками прибираючи м’яч до своїх ніг. Однак пражанам тільки того й потрібно було. Отримавши більше вільного простору, вони ледь не поставили луганців на межу провалу ще до перерви. Як не забили – не скаже ніхто.

Турбаєвський здійснив сейв, продемонструвавши дива реакції після удару Івана Шранца. Масопуст після розіграшу кутового знайшов ціль, але арбітр із допомогою ВАР угледів гру рукою в його партнера. Згодом Джордан двічі поспіль (!) виніс м’яч із лінії воріт. Спроби Шранца та Матея Юрасека прийшлися поруч із каркасом воріт, а в ендшпілі тайму український голкіпер виграв ще одну дуель у невгамовного Шранца.

Атракціон небаченої щедрості з боку футболістів Індржиха Трпішовськи продовжився в другій половині. Втім, як і бенефіс Турбаєвського. Микита ліквідував черговий вихід віч-на-віч, упіймав м’яч на лінії воріт після несподіваного рикошету. «Допомагав» і опонент, стріляючи в «молоко».

Після завершення години гри від такого марнотратства сили почали танути вже в «Славії». Хлопці Ненада Лалатовича навіть трошки навели шурхіту біля володінь Ондржея Коларжа, хоча й без гідного завершення.

…І все ж пражани досягли свого. На поміч прийшли «стандарт» і «джокер» чехів. Мухамед Тіджані, який вийшов на заміну, виграв у захисників повітря й потужним ударом головою буквально прошив воротаря луганців. А в компенсований час розгубленістю оборони скористався Масопуст, котрий із кількох метрів поставив крапку. Але Турбаєвський все одно залишився героєм поєдинку, зберігши хоч і мінімальні, але шанси для «Зорі» в матчі-відповіді, що пройде за тиждень у польському Любліні.

СЛАВІЯ (Прага, Чехія) – ЗОРЯ (Луганськ, Україна) – 2:0
Голи:
Тіджані (81), Масопуст (90+4).
Славія: Коларж, Голеш, Влчек, Масопуст, Провод (Огунгбаї, 69), Шевчик, Зафейріс, Доудера (Валлем, 88), Шранц (Юречка, 58), Хитіл (Тіджані, 68), Юрасек (ван Бурен, 58).
Зоря: Турбаєвський, Снурніцин (Алефіренко, 85), Батагов, Джордан, Кирюханцев, Мишньов (Мічін, 46), Дришлюк, Яцик (Чурко, 77), Вантух, Герреро (Бугай, 82), Антюх (Горбач, 82).
Попередження: Дришлюк (6), Герреро (44), Батагов (50), Яцик (57), Турбаєвський (62).

footclub.com.ua