Турніри

Ліга конференцій

Ліга конференцій. Бешикташ – Динамо 1:0. Європа – без киян...

Мінімально поступившись туркам, кияни вперше з сезону-2005/06 залишаються без єврокубкової осені.

Олексій КАЗАНОВ

2023-08-31 23:00

До вражаючої безпрограшної статистики «Бешикташа» аж ніяк не вписувалася перемога «Динамо», що лише вона дозволяла підопічним Мірчі Луческу сподіватися на участь у груповому турнірі Ліги конференцій.

Один-єдиний гол принаймні переводив би двоматчеву дуель у додатковий час. Утім, його ще треба було забити. До перерви кияни створили напівмомент, коли Буяльський прострілював з лівого флангу, але замкнути передачу не було кому.

Можна згадати падіння Ваната в карному майданчику, його ж удар метрів з 20 (вище воріт) і підключення Попова на розіграш стандарту. Всі ці шанси трапилися в другій половині стартової 45-хвилинки. По тому, як вщухла стартова активність господарів, «Динамо» встановило контроль над перебігом подій на полі, дозволивши своїм прихильникам сподіватися на позитивний результат.

«Бешикташ», дійсно, не справляв враження непрохідного опонента. Якихось надзавдань турки перед динамівським захистом не ставили. Активність Мулєки, котрий до перерви тричі погрожував Бущану з різних дистанцій, лише зайве підкреслювала відсутність системності в атакувальних зусиллях стамбульців.

На 51-й хвилині могла принести успіх контратака гостей, але пас Волошина на Ваната вийшов трохи неточним. І буквально за тим Абубакар покарав киян за таке марнотратство. Причому камерунець примудрився обробити м’яч і спрямувати його в ціль, перебуваючи в оточенні чотирьох (!) суперників. Гол-красень!

На жаль для нас, надії на продовження континентальної кампанії «Динамо» перетворилися на примарні. Тим більше, що окрилений «Бешикташ» прибрав ініціативу до власних ніг. А з пошуками вагомих аргументів для зламу ситуації в «біло-синіх» виникали складності. Свідоцтвом тому сухі цифри – нуль ударів у площину воріт упродовж години ігрового часу.

Та й можливостей для фінішного штурму турки не надали жодних, досить упевнено почуваючись із гандикапом у два голи, ведучи гру без особливих проблем. Бущану довелося рятувати команду після ще однієї спроби Абубакара та після удару Мулєки, вражаючий сейв удався нашому голкіперу, коши він не дав відзначитися Зайнутдінову.

Шкода, але відтворити яскраву гру першого протистояння з «Бешикташем» команді Луческу так і не вдалося, навіть епізодично. Вперше з сезону-2005/06 «Динамо» залишається без єврокубкової осені...

БЕШИКТАШ – ДИНАМО 0:0 (Абубакар, 52)
Бешикташ: Гюнок, Булут, Коллі, Уйсал, Розьє, Хаджиахметович, Фернандеш, Учан (Окслейд-Чемберлен, 89), Мулека (Ребич, 75), Рашица (Зайнутдінов, 76), Абубакар (Тосун, 81).
Динамо: Бущан, Дубінчак, Сирота, Попов, Тимчик (Беніто, 89), Сидорчук (Бражко, 85), Шапаренко (Андрієвський, 76), Н.Волошин (Діалло, 76), Буяльський, Караваєв, Ванат.
Арбітр – Жоау Пінейру (Португалія).
Попередження: Булут (33), Коллі (34), Абубакар (53), Розьє (58), Мулека (72), Учан (82) – Шапаренко (30), Сидорчук (40), Попов (48).
Стамбул. Стадіон «Водафон Парк».

footclub.com.ua