Турніри

Ліга конференцій

Вест Гем – Алкмаар 2:1. ЛК, 1/2 фіналу. Звіт

Нідерландці провели пристойний перший тайм, але після перерви британці зібралися і всі розставили на місця. Хоча, звісно, в цій парі ще нічого не зрозуміло.

2023-05-12 00:19

Гості не створили жодного моменту в матчі, але вигравали після першого тайму завдяки голу Рейндерса. Однак потужні атаки «Вест Гема» після перерви дозволили команді Девіда Мойєса забити два голи у відповідь.

Матч не міг вийти видовищним. Ні «Вест Гем», ні «Алкмаар» не грають в експансивній манері, тим паче не стали б вони це робити в першому півфінальному матчі Ліги конференцій. Та все ж «Вест Гем» мав цікавіший вигляд на старті, зокрема привертав увагу своїм діями Пакета. Бразилець усе робив ідеально в центрі поля, але його підводив останній пас.

У «Алкмаара» не було цікавих атак, і гольових моментів, а «Вест Гем» міг забивати не раз. Зокрема Раян впорався з непростим ударом Боуена, а потім у Пакета не вийшов удар головою.

А потім нідерландці забили свій гол, фактично на рівному місці. У Пакета (з порушенням правил?) відібрали м'яч у центрі поля, швидка атака «Адкмаара», Соучек вирішив не накривати Рейндерса, а даремно – хавбек нідерландців пробив у ближній угол з 25 метрів і м'яч залетів у ворота. Ареоля повинен був зіграти краще.

Уболівальники «Вест Гема» були обурені діями турецького рефері, але всі претензії були забуті на 67-й хвилині. Серія нескінченних атак «Вест Гема» все ж призвела до голу. Помилився екскіпер «Брайтона» та «Арсеналу» Меттью Раян. Австралієць у своєму штрафному невдало зіграв на виході, вдаривши кулаком в обличчя Боуена, і арбітр Халіл Умут одразу вказав на точку. Удар Бенрахма був ідеальним.

Другий гол – це вже класика «Вест Гема». Кутовий, метушня, атака другим темпом, захисник «Алкмаара» Сугавара вже рукою виносить м'яч, але Антоніо все одно грає на добиванні – 2:1.

«Вест Гем» міг забивати і третій, були удари Бенрахма, Пакета, але рахунок не змінився. Але й мінімальна перемога дозволяє «Вест Гему» бути оптимістичним перед повторною зустріччю.

ВЕСТ ГЕМ – АЛКМААР – 2:1
Голи: Бенрахма (67, з пенальті), Антоніо (76) – Рейндерс (41).
Вест Гем: Ареоля, Керер, Зума, Агер, Крессвелл, Соучек, Райс, Боуен, Пакета, Бенрахма (Форнальс, 90) Антоніо (Інґз, 80).
Алкмаар: Раян, де Віт, Хатцидіакос, Беукема, Сугавара, Рейндерс, Класі, ван Бредероде (Михайлович, 80), Мейнанс, Одгор (Майкель. 69), Павлідіс.
Попередження: Пакета (57) – де Віт (16), Класі (58), Раян (65).

ua-football.com