Турніри

Ліга конференцій

Ліга конференцій. Діла – Ворскла 3:1 (заг. 4:3). Далі – без Полтави...

Передумовою для створення сенсації в попередньому відбірному колі турніру для грузинського колективу стала саме домашня перемога в матчі-відповіді, що його «Діла» розпочинала з тим самим дефіцитом – 1:2.

Сергій ВОРОНЮК

2023-08-03 22:07

Сподівання на швидкий гол, про який напередодні розмірковували полтавчани, господарі не втілили, хоча слушну нагоду для взяття воріт створили вже на 22-й хвилині.

Чи то «Ворскла» позиційно помилилася на останній лінії оборони, чи то лайнсмен «проспав» офсайд, але атака «Діли» вийшла небезпечною. Ісенку довелося вибігти далеко з воріт, чим він, однак, ніяк не завадив Гейлу спрямувати м’яч у центр карного майданчика. На щастя, свого голкіпера підстрахували захисники, не давши забити Ковталюку.

Українець, котрий відзначився в першій грі цих суперників, і цього вечора був на вістрі, шукаючи свій момент. А ось інший голеадор протистояння – бразильський хавбек «Ворскли» Феліпе Родрігеш – змушений був передчасно залишити поле через пошкодження, звузивши коло варіативності гостей в атаці.

Утім, до перерви більшість думок і зусиль підопічних Скрипника спрямовувалися на захист власних володінь. «Діла» діяла «першим номером», уперто й досить організовано шукаючи шляхів до воріт Ісенка.

20-річний голкіпер, здавалося б, не перебував під постійним тиском, але й, на жаль, не являв собою зразок надійності. В моменті, коли рахунок було відкрито, він знову опинився аж на лінії карного майданчика. Далеко м’яч не вибив, чим скористався Сантос, запустивши дотепного «парашута». До гола не вистачило буквально сантиметрів – удар прийшовся в хрестовину. Але першим на добивання примчав Парулава, відновивши рівновагу за сумою двох матчів.

Відігратися «Ворскла» могла практично одразу ж після поновлення гри. Герой попередньої зустрічі Кане, залишений опікунами на самоті в районі 11-метрової позначки, отримав пас від Степанюка, але не зміг влучити в нижній кут!

«Діла» відповіла не менш гостро – Ісенку довелося протиставляти дива реакції як чужим гравцям, так і партнерам. Зокрема, коли Бацула, намагаючись завадити Гомісу, зрізав м’яч у свої ворота.

Грузини таки добилися свого. На 71-й хвилині Ковталюк, отримавши пас із глибини, пройшов до воріт із Чеснаковим «на спині» й низом прошив воротаря полтавчан, котрий, вочевидь, міг би зіграти більш упевнено.

«Ворсклі» певною мірою пощастило з тим, що гол у відповідь стався ледь не в наступній атаці. Степанюк відповів Ковталюкові ефектними індивідуальними діями, де сила поєднувалася зі спритністю. На якусь невловиму мить випередивши по черзі двох захисників і голкіпера, форвард у падінні «віддзеркалив» рахунок дуелі тижневої давнини – 2:1. Невже інтризі – бути?!

Але... Чимось схожим на м’яч Степанюка став гол Гейла. Барбадосець, прорвавшись по центру, втік від Пердути й не залишив шансів ані Ісенкові – врятувати команду, ані всій «Ворсклі», яка, на жаль, вибула зі змагань після першого ж етапу відбору.

ДІЛА – ВОРСКЛА 3:1 (Парулава, 44, Ковталюк, 71, Гейл, 86 – Степанюк, 74)
Діла: Кучеренко, Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Чітеїшвілі, Парулава (Сардалішвілі, 62), Сантос, Жеан Віктор, Гейл, Ковталюк, Гоміс (Кухіанідзе, 76).
Ворскла: Ісенко, Крупський (Нестеренко, 56), Сантана, Чеснаков (Хрипчук, 73), Пердута, Кане, Скляр, Павлюк, Феліпе (Бацула, 35), Степанюк, Юрченко (Челядін, 73).
Арбітр – Соцца (Італія).
Попередження: Тевзадзе (62), Чікашуа (72) – Павлюк (10), Сантана (58).
Стадіон «Тенгіз Бурджанадзе» (Горі, Грузія).

footclub.com.ua