Турніри

Ліга конференцій

Ліга конференцій, стиковий раунд. Результати повторних матчів

Максим Коваль допоміг «Шерифу» вибити з турніру «Партизан», «Фіорентина», «Базель» та «Лех» крокують далі.

2023-02-24 00:49


«Дніпро-1» у матчі-відповіді стикового плей-офф раунду Ліги конференцій не відігрався проти АЕКа за поразку 0:1 на Кіпрі. Однак українська команда не програла, завершивши матч унічию 0:0. Цей результат додав Україні один бал (0.2) до таблиці коефіцієнтів. Цього вистачило, аби обійти Чехію, яка вже не активна у євро кубках й піднятися в топ-15. Оскільки Данія втратила всіх учасників єврокубків, з топ-15 Україна вже не вилетить.

Місце у топ-15 Таблиці коефіцієнтів – це збереження єврокубкової квоти в п'ять команд, збереження двох місць у Лізі чемпіонів, а також мінімум одне гарантоване місце в груповому раунді одного з єврокубків.

Чи не найбільш іменита пара стикового раунду й, за іронією долі, чи не єдина, в якій майже не було інтриги перед матчем у відповідь зустрілася в Італії, де «Фіорентина» приймала «Брагу». А яка інтрига може бути після гостьової перемоги одного з суперників 4:0?! Але «Брага» на чужому полі швидко забила двічі, ліквідувавши половину гандикапу «фіалок» й заявивши про свої амбіції. Але потім був домашній гол «Фіорентини», який остудив запал суперника. Мабуть, це можна вважати переломним моментом матчу. Далі господарі забили і вдруге (з другої спроби, адже перший результативний удар по перерві скасував ВАР) й спокійно проклали собі шлях до 1/8-ої фіналу. Ще й з повторною перемогою.

Болгарський «Лудогорець» Ігоря Пластуна зіграв на виїзді з бельгійським «Андерлехтом». У першій грі вдома переміг «Лудогорець» (1:0). Основний час матчу-відповіді завершився з рахунком 2:1 на користь «Андерлехта». Додатковий час на результат не вплинув – доля путівки до 1/8 фіналу вирішилася у серії пенальті. Гравці «Лудогорця» не забили три пенальті із трьох, а футболісти «Андерлехту» тричі були влучні. 0:3 – «Лудогорець», за який весь матч провів Пластун, програв та завершив свої виступи у турнірі.

На тоненького в наступний етап пройшов «Базель». Швейцарці програли перший матч 0:1, а вдома поступалися туркам за грою. «Трабзонспор», наприклад, завдав на п'ятнадцять ударів більше, ніж «Базель». Господарям ще й щастило трохи. Спершу в епізоді, коли Бакасетас не реалізував пенальті, потім – коли гол «Трабзонспора» скасували через офсайд. За xG турки напрацювали на понад два м'ячі, але не забили за правилами жодного м'яча. А «Базель» з 0.99 «очікуваних голів» вичавив два реальні взяття воріт.

У Сербії місцевий «Партизан» приймав молдовський «Шериф», ворота якого захищав українець Максим Коваль.

Серби мали в активі гостьову перемогу з рахунком 1:0 та на 13-й хвилині гри повели у рахунку. Однак команду Коваля це не деморалізувало. Ще до перерви вони вийшли вперед, а на початку другого тайму свою перевагу розвинули. Героєм матчу став сенегальський вінгер «Шерифа» Мухамед Діоп, який оформив дубль. Постарався і Коваль – по його воротах було завдано сім ударів, з яких п'ять виявилися точними.

В іншій парі римський «Лаціо» грав на виїзді проти ЧФР з Клужа. Матч завершився з рахунком 0:0, але римляни пройшли далі завдяки мінімальній перемозі в першому поєдинку.

ДНІПРО-1 (Україна) – АЕК (Кіпр) – 0:0 (заг. – 0:1)
Дніпро-1:
Валеф, Амаш, Сарапій, Сваток, Хайнер (Когут, 73), Бабенко, Рубчинський (Танчик, 46), Жоан Пеглоу (Назаренко, 84), Піхальонок, Бланко (Кононов, 90), Гуцуляк.
АЕК: Пірич, Гарсія, Томович, Мілічевич, Росалес, Луїш Густаву, Понс (Гонсалес, 90+1), Яколіш (Касас, 74), Ойер (Мамас, 83), Фараж (Ніколич, 83), Лопеш (Енглезу, 90+1).
Попередження: Жоан Пеглоу (56), Хайнер (61), Гуцуляк (75) – Гарсія (13), Томович (63), Понс (82).

ЧФР (Румунія) – ЛАЦІО (Італія) – 0:0 (заг. – 0:1)

ПАРТИЗАН (Сербія) – ШЕРИФ (Молдова) – 1:3 (заг. – 2:3)
Голи:
Меніг (14) – Бадоло (21, з пенальті), Діоп (45+1, 47).

АНДЕРЛЕХТ (Бельгія) – ЛУДОГОРЕЦЬ (Болгарія) – 2:1 (заг. – 2:2, по пенальті 3:0)
Голи: Руссо (13, автогол), Версхарен (68) – Ігор Тіаго (71).
Вилучення: Пйотровськи (97, друге попередження, «Л»).

БАЗЕЛЬ (Швейцарія) – ТРАБЗОНСПОР (Туреччина) – 2:0 (заг. – 2:1)
Голи: Амдуні (13), Зечірі (77).
Нереалізований пенальті: Бакасетас (27, «Т», повз ворота).

ЛЕХ (Польща) – БУДЕ-ГЛІМТ (Норвегія) – 1:0 (заг. – 1:0)
Гол: Ісхак (63).

ФІОРЕНТИНА (Італія) – БРАГА (Португалія) – 3:2 (заг. 7:2)
Голи: Мандрагора (37), Сапонара (58), Раньєрі (83) – Кастру (17), Джало (34).

ГЕНТ (Бельгія) – КАРАБАХ (Азербайджан) 1:0 (заг. – 1:1, по пенальті 5:3)
Гол: Гіфт (74).

footclub.com.ua