Турніри

Ліга конференцій

Дніпро-1 – Аполлон 1:0. ЛК, група Е. Звіт про вихід у плей-офф

Через травми одразу великої кількості виконавців тренерський штаб дніпрян був дуже обмежений у варіантах обрання складу на один із вирішальних матчів цього півріччя, адже саме від протистояння з «Аполлоном» багато у чому залежало питання, чи зуміють спортклубівці пробитися до плей-офф Ліги Конференцій. 

2022-10-28 00:30

Якщо порівнювати склад команди із тим, хто грав три дні тому проти «Металіста», то дві заміни були вимушені – травмованих Горбунова та Гуцуляка замінили Рубчинський і Назаренко.

Саме Назаренко і завдав перший удар у матчі на 3-й хвилині, з льоту замикаючи навіс з флангу, але неточно. В наступній атаці той же Назаренко знову був на вістрі атаки, але тепер потрапив у офсайд після гострого прострілу Танчика. Перший же влучний удар по воротах спортклубівці завдали на 12-й хвилині, але Йованович зіграв надійно після дальнього пострілу Бабенка.

Після стартового натиску спортклубівців гра заспокоїлася. Дніпряни впевнено контролювали ситуацію на полі, чекаючи помилок від суперника. За весь перший тайм кіпріоти лише двічі потурбували Валефа – одного разу бразилець перервав простріл Хенті, а в іншому ефектно й ефективно зіграв на випередженні, забравши м’яч у ногах Кабрала.

Перший по-справжньому гольовий момент «Дніпро-1» створив на 34-й хвилині, коли Назаренко у воротарському замикав простріл Танчика, але м’яч пройшов над поперечиною. Ну а невдовзі наступила розв’язка першого тайму. Піхальонок обігрався на правому фланзі з Адамюком, змістився у центр і завдав потужного удару метрів з 27-ми, при цьому м’яч ще і під час польоту змінив траєкторію, що поставило у глухий кут Йовановича, котрий так і не зумів зреагувати на постріл – 1:0!

І у другому таймі дніпряни продовжили переконливо контролювати ситуацію на полі, діючи в атаці значно гостріше суперника. В українців запам’яталися удар трохи вище поперечини Рубчинського, і потужний постріл низом у стійку Амаша. Був ще один момент і у Назаренка, який замикав пас Когута, але влучив у голкіпера.

Атаки ж «Аполлону» зводилися в основному к навісам, з якими переконливо розбирався Валеф. В одному епізоді дніпровського воротаря підстрахував Сарапій, який відбив удар Коля. Сам же Валеф лише раз вступив у гру після удару суперника – аж на 83-й хвилині спокійно забравши м’яч після спроби Жраді.

На 88-й хвилині автор єдиного влучного удару кіпріотів залишив поле після прямої червоної картки за удар ліктем Бабенка. Вже після цього спортклубівці мали чудовий шанс збільшити перевагу, коли після контратаки чотири в один Довбик вивів на удар Логінова, але Сергій пробив вище воріт.

У підсумку дніпряни здобули важку і важливу перемогу, яка забезпечила клубу-дебютанту євротурнірів прохід до плей-офф Ліги конференцій!

ДНІПРО-1 (Україна) – АПОЛЛОН (Лімасол, Кіпр) – 1:0
Гол:
Піхальонок (39).
Дніпро-1: Валеф, Адамюк, Сарапій, Сваток, Амаш Бабенко, Рубчинський (Когут, 70), Піхальонок (Логінов, 85), Назаренко (Бузанелло, 85), Танчик (Кононов, 82), Довбик.
Аполлон: А.Йованович, Алісамі, В.Йованович, Карікаку, Кабрал (Жраді, 79), Шполярич (Хаммас, 67), Коль, Офорі (Ва, 68), Онженда (Дабо, 68), Піттас, Хенті (Дігіні, 68).
Попередження: В.Йованович (27).
Вилучення: Жраді (88, пряма червона картка).

scdnipro1.com.ua