Турніри

Ліга конференцій

«Аполлон» грав набагато гірше за «Дніпро-1», виглядаючи спостерігачем»

Кіпрські ЗМІ підбили підсумки матчу «Дніпро-1» – «Аполлон», який завершився мінімальною перемогою нашої команди.

Антон ПРОКОПОВ

2022-10-28 09:56

Місцеві журналісти розчаровані слабкою грою «Аполлона», який фактично не мав шансів вдало зіграти з «Дніпром-1». ЗМІ пишуть про те, що гості виглядали розгубленими і не вірили, що зможуть обіграти суперника. Матч вийшов нудним, команди створили мало моментів, а більшість часу глядачі спостерігали за тим, як «Дніпро-1» без особливих проблем тримав «Аполлон» на відстані, не дозволяючи йому створювати небезпечні моменти.

Super Sport

«Українці знову виграють, а це означає «прощавай, Європа» для «Аполлона», – журналіст сайту Super Sport вважає, що матч був нудним, але все-таки «Дніпро-1» був трохи сильнішим, а «Аполлон» розчарував, оскільки він мав реальну можливість поборотися за вихід із групи. Тепер завершальний тур уже нічого не вирішує зі спортивної точки зору, тому «Аполлон» боротиметься лише за призові від УЄФА.

– «Аполлон» вдруге зазнав поразки від «Дніпра-1», цього разу в Словаччині з рахунком 0:1, і прощається з Європою. Ми б не сказали «з високо піднятою головою», оскільки він міг би показати набагато кращі результати в цьому турнірі, але через банальні помилки та передбачувану гру він цього не зробив. Принаймні «Аполлон» залишився не з порожніми руками, і може підраховувати тепер значну фінансову вигоду від участі у груповому раунді Ліги конференцій Європи, а також від нічиєї з «Вадуцем» та перемоги над АЗ.

Торішні чемпіони Кіпру мали грати лише на перемогу, щоб в останньому турі мали шанс вийти у плей-оф. Але зробити це не вдалося. Таким чином, в останній грі, проти «Вадуца», «Аполлон» прагнутиме перемоги заради свого престижу і, звичайно ж, через 500 000 євро, які отримує команда за перемогу на цьому етапі.

Команда Давида Катали з чотирма очками залишається на третьому місці, а українці залишаються на другому місці із десятьма очками, а це означає, що вихід у наступний етап їм забезпечений. Лідером групи є АЗ із 12 очками, який зустрівся з «Вадуцем» на виїзді та переміг 2:1. Голландці також офіційно забезпечили собі кваліфікацію та претендуватимуть на те, щоб залишитися на першому місці у матчі проти «Дніпра-1». Команда з Ліхтенштейну залишилася на останньому місці із двома очками.

Щодо самої гри… Повільний темп, з помилками з обох боків та загальною картиною, яка викликала… нудьгу. Так виглядала перша половина гри. «Дніпро-1» контролював м'яч, а «Аполлон» намагався використати контратаки. Перший важливий момент для розуміння був зафіксований на 35-й хвилині, коли удар Назаренка зблизька пройшов повз. Надалі саме українці спочатку відкрили рахунок, а потім мали змогу забити другий гол. «Аполлон» же відзначився тільки тим, що догравав матч вдесятьох. Команда з Кіпру не заслужила навіть нічию, що вже говорити про перемогу.

Sigma Live

«Поразка та кінець мрії про вихід у наступний раунд», – журналіст сайту Sigma Live вважає, що «Аполлон» має бути задоволений тим, що програв мінімально (0:1), оскільки він зіграв дуже слабко і мав пропускати 2-3 гола від «Дніпра-1». Журналіст не розуміє, чому «Аполлон» зіграв так слабко, а футболісти наче вже не вірили у перемогу ще до початку матчу.

– Цією поразкою команда з Лімассола також розпрощалася із мрією про вихід у наступний етап змагань, залишившись із 4 очками. «Аполлон» вже не зможе піднятися вище третього місця, але ще може опуститися на четверту позицію, якщо програє «Вадуцу» в заключному турі. Команда з України пробилася до плей-оф Ліги конференцій, але ще може поборотися за перше місце. Для цього їм потрібно обіграти АЗ.

Щодо гри, то розповідати особливо нічого. «Аполлон» грав набагато гірше за «Дніпро-1», при тому, що й українці не вразили. Тим не менш, саме господарі поля відкрили рахунок, а потім втратили кілька добрих можливостей забити другий, а потім навіть третій гол. «Аполлон» виглядав не учасником цього матчу, а скоріше спостерігачем. Наче не йому треба було вигравати за будь-яку ціну, а українцям. Справедлива поразка, після якої усі мрії «Аполлона» про вихід до наступного раунду зникли.

Match.cy

«Аполлон» програє та прощається з єврокубками», –  журналіст сайту Match.cy вважає, клуб із Кіпру цілком заслужено залишає Лігу конференцій, оскільки він програв двічі «Дніпру-1», і зіграв унічию з «Вадуцем». «Аполлон» так і не зміг довести, що він гідний того, щоб вийти в наступний раунд. І тепер важливо не зганьбитися у заключному турі, і не програти «Вадуцу» вдома.

– «Аполлон» зазнав поразки від «Дніпра-1» у Словаччині з рахунком 0:1 у 5-му турі групового раунду Ліги конференцій та втратив навіть математичні шанси на вихід у наступний етап змагань. У першій частині матчу, а точніше на перших хвилинах, «Дніпро-1» грав краще, володіючи м'ячем і не дозволяючи команді з Лімассола утримувати м'яч та грати у свій футбол.

Але навіть коли вдалося перехопити ініціативу, «Аполлон» намагався створювати моменти, але виглядало це погано, він фактично не загрожував українцям.

«Дніпро-1» міг забити на 35-й хвилині, але Назаренко пробив вище воріт. А за кілька хвилин Пихальонок не залишив шансів воротареві «Аполлона», пробивши з дальньої дистанції. Надалі швидше «Дніпро-1» міг забити другий гол та збільшити перевагу, ніж «Аполлон» зрівняти рахунок. А після того, як гості залишилися у меншості на 88-й хвилині, стало зрозуміло, що цього вечора вони вже не зможуть виправити ситуацію на краще. Заслужена поразка «Аполлона», який прощається з єврокубками.

footboom.com