Турніри

Ліга конференцій

Ворскла – Діла 2:1. ЛК, 2-й раунд. Звіт про вольову перемогу

Команда Віктора Скрипника змогла здолати опір підопічних Андрія Демченка, забивши переможний гол наприкінці гри.

Денис БОРИСЕНКО, «Футбольний клуб»

2023-07-27 22:30

Грузинська команда впевненіше та агресивніше розпочала поєдинок, вочевидь, скориставшись більшою ігровою практикою – адже її чемпіонат проходить за системою «весна-осінь». І вже на 2-й хвилині Гоміс ледве не відкрив рахунок на табло, випередивши на лінії воротарського майданчика Сантану. Ворсклянам пощастило – нападник не поцілив в отвір воріт, й вони отримали можливість заспокоїтися.

Було помітно, що Скрипник вирішив зіграти передусім надійно, а тому його гравці організовано зустрічали суперників ближче до центрального кола або ж іще ближче до своїх воріт. Це дозволяло отримати вільний простір в тилах «Діли», що перші хвилин 15-ть володіла територіальною ініціативою. Та поступово «Ворскла» додавала швидкості.

Певний час її намагання огризатися стрімкими контрвипадами не мало вдачі, однак далі щось стало виходити. Щоправда, перед цим «Діла» могла все ж забити. Прудкий Ґейл на 19-й хвилині втік ліворуч від правого бека Пердути та віддав класну передачу на Ковталюка, однак форвард із українським паспортом трохи забарився, дозволивши кіперу Ісенко у стрибку скоротити дистанцію та відвести загрозу.

А вже в атаці у відповідь Кане вискочив на побачення із українським голкіпером грузинів Кучеренком, але поцілив у ближню штангу. Челядін, що першим устиг на м’яч, здається, був зобов’язаний вражати майже порожні ворота, однак пальнув над поперечиною.

До перерви в обох команд подібних моментів більше не виникало, хоча до роздягальні команда Скрипника мала б повертатися, напевне, із кращим розумінням того, що робити із цим суперником надалі – було помітно, що без м’яча «Діла» не виглядала занадто вже міцним горішком…

Проте й після відновлення гри «Ворскла» не намагалася діяти першим номером, продовживши використовувати тактику вичікування. В одному з епізодів Павлюк спробував вразити ціль з-за меж штрафного, таку ж спробу здійснив й Крупський, а потім… Потім полтавчани проґавили правофлангову комбінацію із виведенням на удар по центру Ковталюка – так рахунок і став 0:1.

Після цього підопічним Скрипника довелося вмикати інші швидкості, що вони й зробили. Одразу ледь не зрівнявшись на табло. Після подачі кутового Юрченком Феліпе Родрігес намагався головою перекинути м’яч через воротаря Кучеренка, що помилився на виході, але, на жаль, поцілив в його простягнуті догори руки.

Цей відчайдушний пресинг ворсклян гості прагнули гасити за рахунок дрібного фолу, очікуваних симуляцій та тактичних замін на свіжіших гравців, і все ж запал нашої команди не залишився без належної матеріалізації. Зробивши перехоплення на половині суперника, Степанюк одразу вивів Феліпе Родрігеса на ударну позицію, і той не схибив, перекинувши м’яч над воротарем – 1:1.

Полтавчани продовжили здійснювати тиск на грузинську команду, що також не полишала спроб огризатися, та все ж примусила «Ділу» помилитися ще одного разу. На 3-й компенсованій хвилині Кане зробив маленьке диво, у дотик, зльоту, з-за меж штрафного майданчика вразивши верхній кут воріт команди Демченка – 2:1! Отже, за тиждень у Горі у матчі-відповіді біло-зеленим доведеться відстоювати цю вольову перемогу.

«ВОРСКЛА» (Україна) – «ДІЛА» (Грузія) – 2:1
Голи: Феліпе Родрігес (73), Кане (90+3) – Ковталюк (57).
«Ворскла»: Ісенко, Крупський, Сантана (Хрипчук, 83), Чеснаков, Пердута, Челядін (Скляр, 74), Павлюк, Кане, Феліпе Родрігес, Юрченко (Нестеренко, 74), Степанюк.
«Діла»: Кучеренко, Вандерсон, Тевзадзе, Дзоценідзе, Читейшвілі, Парулава (Сардалішвілі, 69), Сантос, Жеан Віктор (Андронікашвілі, 69), Ґейл (Мзвакалі, 74), Гоміс (Кухіанідзе, 80), Ковталюк.
Попередження: Чеснаков (34), Феліпе Родрігес (39), Хрипчук (90+5) – Тевзадзе (56), Ковталюк (90+5).
Арбітри: Попов, Тодоров, Венев (Болгарія).
27 липня. Тихи (Польща). Ліга конференцій, 2-й раунд, перший матч.

footclub.com.ua