Турніри

Ліга конференцій

Ліга конференцій. Зоря – Маккабі Тель-Авів 1:3. Не ті «жовто-сині»...

У вельми жвавій грі на зустрічних курсах ізраїльтяни, на жаль для нас, свої моменти використали краще.

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

2023-11-10 00:31

На матч гравці «Маккабі» вийшли з чорними пов’язками, на яких вибито цифру 240 – саме стільки заручників досі утримують бойовики ХАМАС...

Через війну, розв’язану палестинськими терористами в Ізраїлі, суперник «Зорі» залишався без офіційних матчів понад місяць. З одного боку, це не могло не позначитися на змагальному тонусі «жовто-синіх» із Тель-Авіва. З іншого – футболісти скучили за грою, що могло посилити їхню мотивацію.

Другий фактор отримав підґрунтя вже на сьомій хвилині, коли після розіграшу кутового відзначився центральний захисник гостей Лукассен. Спочатку голландець виграв повітряну дуель у Батагова, а потім, після відскоку, блискуче зорієнтувався – стоячи спиною до воріт, копнув по м’ячу п’ятою. Вийшло дотепно і влучно – 0:1!

На тлі територіальної переваги «Маккабі» луганчани все ж відшукували свої моменти. Зокрема, в середині тайму Нагнойний у дотик потужно пробивав із меж карного майданчика, але голкіпер у стрибку удар парирував.

А гол у відповідь дуже згодився б! Адже вже за три хвилини ціль знову вразили ізраїльтяни. Навіс досвідченого Захаві знайшов Переця в центральній зоні перед воротами Турбаєвського. Виринувши з-за спин кількох захисників, хавбек головою переправив м’яч у сітку.

Невдовзі епізод майже повторився, з тими ж дійовими особами. Тільки цього разу воротар «Зорі» видряпав кулю з-під самої поперечини.

Підопічні Кривенцова наче й не думали складати зброю. Про це сигналізувала така собі їхня ударна десятихвилинка, коли один за одним могли розмочити чужі ворота Мічин, Антюх, знову Нагнойний і Герреро.

Дуель останнього з Москерою мала підтекст, адже обидва – представники Панами. Щит і цього разу опинився міцнішим за луганські мечі. Що під завісу 45-хвилинки певною мірою обумовило й третій гол «Маккабі». Чи то невдалі дії в атаці настільки вибили з колії наших земляків, чи щось іще, але Перец оформив дубль знов-таки за повної безпорадності оборонців «Зорі» – вдруге головою, у британському стилі, на радість наставнику Роббі Кіну.

У грі на зустрічних курсах, що продовжилася після перерви, помилок було настільки ж багато, як і пристрастей. За таких умов навіть перевага у три голи аж ніяк не гарантувала гостям підсумкового успіху. Втім, із кожною хвилиною надії української команди на порятунок танули.

Скасований м’яч Мічина через офсайд у початковій стадії результативної атаки ліг на плечі луганчан додатковим тягарем. За вердиктом VAR – стійка, що «підстрахувала» Москеру після удару Волошина.

Пробити цю подвійну стіну – опонента й обставин – удалося лише на 74-й хвилині: контрвипад увінчався голом Алефіренка. І це був далеко не гол престижу чи відчаю. «Зоря» продовжила тиск, у «дев’ятку» ледве не поцілив Яцик, але знову відмінно зреагував голкіпер. На місці опинився він і після удару головою Батагова.

Кінцівка поєдинку пройшла під акомпанемент атак господарів, але бодай скоротити рахунок до мінімального «мужики» так і не спромоглися, зазнавши першої поразки в груповому раунді.

ЗОРЯ – МАККАБІ Тель-Авів 1:3 (0:3)
Голи: 0:1 Лукоссен (7), 0:2 Перец (26), 0:3 Перец (43), 1:3 Алефіренко (74).
Зоря: Турбаєвський, Нагнойний (Венделл, 87), Снурніцин, Батагов, Жордан, Данченко, Антюх (Алефіренко, 66), Яцик, Мічин (В.Волошин, 66), Кирюханцев (Чурко, 90+1), Герреро (Горбач, 46).
Маккабі: Москера, Ревіво (Тургеман, 72), Соборіт, Лукоссен, А.Коен, Каніховськи, ван Овереєм (Голаса, 73), Перец, Мілсон (Шахар, 90), Захаві (Давіда, 90), Бітон (Біттон, 65).
Арбітр – Бітон (Шотландія).
Попередження: Снурніцин (49) – Лукассен (56), А.Коен (87).
Стадіон «Люблін» (Польща).

http://footclub.com.ua