Турніри

Ліга конференцій

Ліга конференцій, плей-офф раунд. Дніпро-1 – Спартак Трнава 1:2 д.ч. (заг. 2:3). Звіт

Черговий незрозумілий матч від дніпрян, які заробили дві червоні картки – і прощавай єврокубки.

2023-09-01 00:05

За тиждень склад дніпрян зазнав деяких змін у порівнянні з першим матчем зі «Спартаком». В обороні дискваліфікованого Сарапія замінив Каплієнко, а Кравець змістився у центр. Щодо середньої лінії, то на фланзі замість Горбунова вийшов більш спрямований на атаку Білл.

Дніпряни одразу взяли м’яч під контроль, заробили на 2-й хвилині два стандарти, але одразу пропустили контратаку, в результаті якої Даніель обіграв на лінії карного майданчика Рубчинського і спокійно переграв Кінарейкіна.

Звісно, що після пропущеного голу дніпряни повністю заволоділи територіальною перевагою, але до середини тайму спортклубівці заробили тільки пару кутових і ще було два удари здалеку Піхальонка – один після рикошету пішов за межі поля, а інший прилетів точно у руки голкіперу. Значно гостріше було на 28-й хвилині біля воріт дніпрян, коли Кінарейкін в складній ситуації відбив на кутовий удар Миковича з близької відстані. До цього моменту гості вже вирівняли гру, і вже не менше дніпрян гостювали на чужій половині поля.

У першому таймі спортклубівці заробили ще пару кутових, але з їх подачами впевнено впоралися високі захисники «Спартака», натомість на контратаках Рістовські пробив з вигідної позиції вище воріт, а Даніель влучив у стійку. Вже у компенсований арбітром час до першого тайму непогана комбінація пройшла між Піхальонком і Каплієнком на лівому фланзі, але гострий простріл не дійшов до партнерів.

У перерві дніпряни провели подвійну заміну, випустивши замість Каплієнка і Лєднєва Горбунова і Бланко. Вже на початку тайму команди обмінялися небезпечними стандартами – Кінарейкін зреагував на удар головою, а розіграш кутового спортклубівцями закінчився потужним пострілом Мірошніченка поруч із дев’яткою. Невдовзі Гуцуляк увірвався в карний майданчик суперника, але простріл у нього явно не вийшов. Далі був черговий кутовий спортклубівців і удар головою Сватка, але сильним удар не вийшов і м’яч став легкою здобиччю Такача. У підсумку цей тиск дався взнаки – подача Горбунова у карний майданчик закінчилася зрізкою у власні ворота від Горосіто – 1:1!

Тепер вже рахунок за сумою двох матчів вирівнявся і дніпряни стали грати не так активно. На 68-й хвилині Піхальонок кинув у прорив у карний майданчик суперника Бланко, але аргентинець затягнув з ударом і момент було втрачено. Натомість «Спартак» свої не багаточисельні атаки до ударів доводив і на 76-й хвилині знову красивий сейв записав в свій актив Кінарекйні, відбивши м’яч на кутовий. На це спортклубівці відповіли своєю багатоходівкою і ударом Гуцуляка з лінії карного майданчику, проте цього разу Такач зіграв надійно. Невдовзі Піхальонок замкнув неточним ударом головою гострий навіс Мірошніченка, а от Філіппову трошки не вистачило зросту, щоб замкнути головою навіс Бланко. Вже у компенсований арбітром час Гуцуляк пробив у ближній кут, але все закінчилося тільки кутовим, після розіграшу якого і був призначений додатковий час.

Дніпряни активно розпочали третій тайм і вже у перші хвилини Гуцуляк був на ударній позиції, але поцілив вище поперечини. Спортклубівці не збиралися зменшувати тиск, але на 97-й хвилині Бабенко перервав прохід Офорів грубим фолом, і якщо спочатку арбітр оцінив порушення правил жовтою карткою, то після підказки VARу, арбітр перетворив жовтий колір на червоний.

Звісно, що вилучення відобразилося на грі команди. Тепер вже дніпряни більше думали про захист.  І на перший хвилині четвертого тайму трнавці досягли успіху – захист дніпрян не впорався з подачею з флангу і Буката заштовхав м’яч у сітку. А до усіх проблем дніпрян додалася ще одна червона картка – тепер Горіну, котрий отримав два попередження буквально за кілька проведених хвилин на полі. Отже дніпряни другий поспіль матч зі «Спартаком» повинні були завершувати у дев’ятьох, але тепер ще треба було відіграватися у рахунку.

Але навіть у такій ситуації спортклубівці не полишали надій відігратися, іноді змушуючи 11 суперників просто грати на відбій.  Гуцуляк опиняється на газоні після удару в обличчя, але рефері навіть після перегляду VAR не наважується призначити пенальті.

У підсумку дніпряни поступилися у додатковий час і завершують єврокубкову кампанію цього сезону.

ДНІПРО-1 (Україна) – СПАРТАК (Трнава, Словаччина) 1:2 д.ч (заг. 2:3)
Голи:
 Горосіто (61, автогол) – Даніел (3), Буката (106).
Дніпро-1: Кінарейкін, Каплієнко (Горбунов, 46), Кравець, Сваток, Мірошніченко, (Танчик,119) Бабенко, Рубчинський (Горін,101), Піхальонок, Білл (Філіппов, 77), Лєднєв (Бланко, 46), Гуцуляк.
Спартак: Такач, Штетина, Горосіто, Микович, Коштрна (Шулек, 46), Коша (Паур,106), Зелькович, Даніел (Уйлакі,120+3), Баінович (Буката, 90+1), Офорі (Прохазка, 113), Рістовськи (Уйлакі, 90+1).
Попередження: Сваток (82), Горін (103) – Шулек (64).
Вилучення: Бабенко (97, пряма червона картка), Горін (108, друга жовта картка).

 

3scdnipro1.com.uа