Турніри

Молодь

Олексій Гусєв: «Шлях до чемпіонства лежить через настрій на кожну гру, як на фінал»

2024-04-08 13:17

Динамовець Олексій Гусєв, автор дублю у ворота ЛНЗ в рамках чемпіонату U19, поділився враженнями від гри, яка завершилася перемогою киян з рахунком 6:0. 

– Олексію, вітаємо з першим дублем у чемпіонаті U19! Чи робив дублі на дитячому рівні? Які емоції після гри?
– 
Дякую! Так, загалом у кар’єрі цей дубль вже не перший, але на рівні U19 перший. Емоції тільки позитивні, працюємо на результат. Насправді, не важливо, хто ставить крапку в атаці, забиваючи гол, адже над цим працює вся команда. 

– Другий гол ти забив, опинившись на незвичній позиції на протилежному фланзі. Це був награний епізод чи спонтанний? 
– 
Цей епізод виник спонтанно. Я побачив, що Влад Калин добре зміщується зі свого лівого флангу в центр, і у нього за спиною виникла вільна зона. І він дуже добре покотив на мене м’яч, віддав дуже хорошу передачу? 

– Ти очікував на такий прихований пас п’ятою? 
– Так, як раз я і сподівався саме на такий пас, тому що бачив, що він весь корпус розгорнув в бік штрафного майданчика, тож інакше він і не міг би віддати. Добре відчули один одного, і все вийшло як треба. 

– Те, що сьогоднішній суперник є прописним аутсайдером, не вплинуло на настрій на гру? 
– 
Зовсім ні, адже у нас повна концентрація на кожну гру. Шлях до чемпіонства лежить через настрій на кожну гру, як на фінал. 

– А після швидких двох м’ячів не було бажання приберегти сили, збавити оберти? 
– 
Не знаю, на мою думку у нас просто вийшов не зовсім вдалий перший тайм. Добре, що забили два голи. А у другому таймі ми стали більш уважними до моментів, до ведення гри, та довели справу до розгрому. 

– З сімома голами ти є найрезультативнішим захисником-бомбардиром у чемпіонаті U19. Не думав, що ти добре справлявся б й на більш атакувальній позиції на полі? 
– 
Про позиції гравців на полі думає тренерський штаб, це їх справа. Я не прив’язуюсь до якоїсь певної позиції, намагаюсь загрожувати воротам звідки це можливо та використовувати кожен момент на сто відсотків. 

– Після минулого туру «Динамо» перехопило першість у чемпіонській гонці, тепер і з урахуванням втрачених очок. Лідерство додає впевненості чи навпаки тисне морально? 
– 
Гадаю, на нашу впевненість це жодним чином не вплинуло. Повторюся, головне для нас – повна концентрація у кожному матчі. Ми маємо визначену мету – стати чемпіонами у цьому сезоні. І ми до неї крокуємо. 

fcdynamo.com