Україна

Калейдоскоп

Засідання Асоціації аматорського футболу

У ФФУ 7 березня пройшло засідання Асоціації аматорського футболу України, яке було присвячене проведенню весняної чемпіонату України серед аматорів та організації турніру у сезоні 2017/2018 рр.

2017-03-07 18:25

Присутній на нараді перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко зазначив, що аматорські колективи є фундаментом професіонального футболу та відзначив низку клубів за активний розвиток інфраструктури: «Єдність» (Плиски), «Таврія-Скіф» (Роздол), «Вікторія» (Миколаївка), «Оскар» (Підгір’я), «Агробізнес» (Волочиськ). ФК «Львів», «Ковель-Волинь» та ФК «Чортків» є прикладом з підготовки молодих футболістів, створення дитячо-юнацьких команд.

«Хочу передати привітання від президента ФФУ Андрія Павелка та подякувати вам за плідну роботи з розвитку аматорського футболу. Про високий рівень аматорського чемпіонату свідчить й те, що клуби аматорів беруть участь, складають конкуренцію та посідають високі місця на кубкових змаганнях: Меморіалі Олега Макарова, Турнірі пам`яті Ернеста Юста, Кубку Підгір’я та інших. Зараз завершується Кубок Криму, у якому беруть участь дві аматорські та дві професійній команди», – сказав перший віце-президент ФФУ.

За словами Вадима Костюченка, ФФУ завжди забезпечуватиме максимальну підтримку розвитку аматорського та дитячо-юнацького футболу. Вже розпочато передачу регіональним федераціям футболу 26 тисяч футбольних м’ячів, якими в першу чергу гратимуть дитячі та аматорські клуби.

Голова комітету масового футболу ФФУ Тарас Клим в свою чергу закликав присутніх представників аматорських клубів планувати перехід до європейської моделі проведення змагань за схемою «осінь-весна», а також створювати базу даних гравців.

У ході наради перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко провів жеребкування 1/4 Кубку Українисеред аматорів, за результатами якого визначено наступні пари команд:

ОДЕК (Оржів, Рівненська область) – «Гірник» (м. Соснівка, Львівська область)

ФК «Львів» – СКК «Демня» (с. Миколаївка, Львівська область)

«Нова поліція» (Кропивницький) – «Вікторія» (Миколаївка, Сумська область)

До півфіналу Кубку автоматично вийшла «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) через те, що зі змагань знявся «Колос» (Зачепилівка).

ffu.org.ua