Україна

Калейдоскоп

World Soccer перевірив неправдивість статті про «Динамо»

Згідно з нещодавно поширеною інформацією низки українських медіа, британське видання World Soccer, що належить медіахолдингу Kelsey Publishing Ltd., у випуску свого журналу за листопад 2021 року опублікувало статтю про нібито ухилення ФК «Динамо» від сплати податків. Цей матеріал, зокрема, містив неправдиву інформацію про заробітну плату футболіста ФК «Динамо» Артема Бєсєдіна.

2021-12-02 18:40

ФК «Динамо» належно зреагував на відвертий наклеп та звернувся до видання й медіахолдингу з вимогою зупинити розповсюдження неправдивої інформації та спростувати оприлюднені дані, які не відповідають дійсності та завдають шкоди діловій репутації клубу. Ми надали британському виданню документи, які свідчать про те, що факти, викладені у статті, є фейками.

У відповідь Kelsey Publishing Ltd. повідомив ФК «Динамо» про видалення публікації з усіх онлайн-платформ, що здійснюють продаж випуску журналу. Також у британському медіа інформували про початок службової перевірки щодо інциденту.

Крім того, представники британського медіа запевнили, що після закінчення внутрішнього розслідування, повідомлять про його результати та вжиті заходи.

Електронний лист від Kelsey Publishing Ltd.:

Вдячні британському виданню за оперативну реакцію, що відповідає високим стандартам журналістської етики у Великій Британії. Переконані, що внутрішнє розслідування Kelsey Publishing Ltd. підтвердить недостовірність опублікованої інформації.

Наразі в клубі вже встановили, що автором неправдивого матеріалу був зовсім не британський журналіст, а колишній співробітник ФК «Динамо» Олег Задерновський, який був звільнений у 2017 році. Тривалий час він безрезультатно намагався поновитися на посаді, а наразі має нове хобі – поширювати завідомо неправдиву інформацію про ФК «Динамо», використовуючи всі доступні інформаційні майданчики, що він вчергове зробив, опублікувавши зазначену вище неправдиву статтю.

«Динамо» звертається до українських медіа, які поширили «сенсаційне британське розслідування», авторства звільненого співробітника нашого клубу, – просимо дотримуватися міжнародних журналістських стандартів та спростувати неправдиву інформацію тим способом, яким вона була поширена. На майбутнє радимо перевіряти факти, навіть, якщо джерело інформації здається надійним. А також наголошуємо – ФК «Динамо» відкритий до комунікації і готовий за запитом надати усю необхідну інформацію для об’єктивних і незалежних розслідувань.

fcdynamo.com