Україна

Калейдоскоп

Литовка: «В мій будинок залетів снаряд, декілька квартир вигоріло під нуль»

Колишній воротар «Десни» Ігор Литовка наразі перебуває без команди та визначається з варіантами продовження кар’єри. 34-річний голкіпер розповів, як проходять пошуки нової місця роботи й про «ядерний» терор у рідному Нікополі.

Олександр КАРПЕНКО, «Український футбол»

2022-12-19 11:40

– Як у вас справи з пошуком нової команди? Які взагалі варіанти?
– Зараз в інших командах відпустка. Йдуть перемовини, розглядаю всі варіанти. Є пропозиція залишитися в Хорватії. Побачимо, як буде. Зараз ЧС, якась конкретика з'явиться в січні. Є деякі розмови, географія величезна. Також розглядаю повернення додому. Подивимось.

– Десна тримає з вами зв'язок? Команда не планує збиратися на збори?
– З початку війни немає зв'язку з керівництвом Десни. Хлопці між собою спілкуються в чаті. Підтримуємо зв'язок.

– Що з боргами?
– Борги залишилися. Мій контракт з Десною закінчився взимку. Забрав документи та все пробачив, усвідомлюючи, що ніхто нічого не отримає.

– Не було спілкування з президентом клубу?
– З яким президентом? (посміхається, ? прим.). Ні з ким не спілкувався.

– Якщо Десна відновиться – розглянете можливість повернутись в Україну до кінця війни?
– Так звичайно. Якщо Десна відродиться, закриють всі питання, яких назбиралася ціла купа – повернуся залюбки. Чернігів для мене став другим рідним містом. Моя дитина пішла в школу там, придбали житло, обжилися друзями. Планую повернутися та жити там. Десна – пріоритетний варіант для мене.

– Ваша нерухомість в Чернігові не постраждала під час облоги?
– В мій будинок залетів снаряд, декілька квартир вигоріло під нуль. Моя квартира на дев'ятому поверсі, прилетіло на другий. Деякий час гадали, що снаряд не розірвався та лежить в підвалі, проте мешканці нашого будинку нічого там не знайшли. Серед тих, хто залишився там, привели все до ладу та зараз вже ліфт працює. На щастя, ніхто з мешканців не постраждав. Це найголовніше.

– Головний тренер Десни Олександр Рябоконь з початку війни став на захист батьківщини. Вас здивував його вибір?
– Тренер, не роздумуючи, взяв до рук зброю. Це вибір достойного чоловіка, я вважаю.

– Яка зараз ситуація в рідному Нікополі?
– Дуже складна ситуація в Нікополі. Щодня та щоночі місто під вогнем. В мене залишилися родичі, рідні, друзі. Дуже складно говорити про це. Фактично – ядерний терор. Вони цілять в зовсім не військові об'єкти. Нікополь тримається. Я впевнений, місто стоятиме до нашої перемоги. Тримаю зв'язок та дуже переживаю за це.

ukrfootball.ua