Україна

Калейдоскоп

Предотвратить очередную аферу

Таков главный посыл письма, с которым Федерация футбола Киева обратилась к УЕФА, направляющего национальным ассоциациям финансовую помощь для борьбы с последствиями пандемии коронавируса.

2020-05-05 17:40

Президенту УЄФА
Александеру Чеферіну

Шановний пане президенте!

Із нещодавнього повідомлення, опублікованого на офіційному сайті УЄФА, футбольній спільноті України і зокрема Федерації футболу м. Києва стало відомо, що УЄФА, не зважаючи на загальносвітову кризу, спромігся виділити 263.5 мільйона євро в рамках проекту HatTrick на подолання наслідків, завданих пандемією COVID-19. Відповідно до цього, за даною ініціативою кожна національна асоціація, яка входить до складу УЄФА, отримає до 4,3 мільйона євро.

Цю інформацію ми сприйняли з глибокою вдячністю та надією на те, що у скрутний час, коли фактично призупинені всі змагання з футболу, закриті стадіони та спортивні майданчики, не працюють дитячо-юнацькі футбольні школи, a тренери та фахівці знаходяться в карантинному режимі, такий своєчасний, доброчинний жест з боку УЄФА допоможе нашому футболу вижити.

Тим не менше, під час недавньої онлайн-наради з керівниками регіональних федерацій президент УАФ Андрій Павелко зазначив, що інформація про цільове виділення УЄФА коштів на подолання наслідків пандемії коронавірусу є недостовірною. Він навіть назвав її фейком. 3a його словами, той транш, який найближчим часом надійде від УЄФА, є його боргом перед УАФ.

Така суперечлива заява члена виконкому УЄФА змусила футбольну громаду м. Києва звернутися до Вас за остаточним роз'ясненням. Ми вкрай здивовані такою дивною інтерпретацію офіційної публікації УЄФА з вуст пана Павелка, котрий фактично натякає на існування подвійних стандартів.

Футбольна спільнота м. Києва стурбована намаганнями очільника УАФ знівелювати актуальну ініціативу УЄФА щодо цільової фінансової допомоги в період пандемії. Наша занепокоєність не є безпідставною, оскільки на даний момент правоохоронними органами України проти УАФ та її високопосадовців відкрито близько десятка кримінальних проваджень, у тому числі, і стосовно нецільового використання коштів від УЄФА.

Виходячи з викладеного, звертаємось до Вас, шановний пане президенте, з проханням засвідчити той факт, що УАФ серед інших національних асоціацій також отримає зазначені 4,3 млн. євро саме на подолання наслідків пандемії COVID-19. Це важливо і з огляду на те, аби не допустити чергової афери з боку керівництва УАФ з використанням коштів, що виділяються УЄФА з метою розвитку футболу в Україні.

З повагою,
за дорученням Виконкому ГС ФФК,
Голова Федерації
Ігор Кочетов

ffk.kiev.ua