Україна

Калейдоскоп

Відкрите звернення федерації футболу учасників АТО до президента ФФУ Андрія Павелка

Федерація футболу учасників АТО звернулася до президента ФФУ Андрія Павелка з вимогою припинити провадити політику подвійних стандартів.

Football.ukrazom.org

2018-04-05 11:34

Шановний Андрію Васильовичу!

Влітку 2015 року Всеукраїнським об’єднанням учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» була заснована та організована Єдина в Україні Футбольна Ліга учасників АТО, яка почала проводити перші змагання серед команд учасників антитерористичної операції.

Навесні-влітку 2016 року бажаючих приймати участь вже перевищувала 40 команд, а на сьогодні це вже більше 60 команд (це більше півтори тисячі учасників бойових дій) з лав ЗСУ, НГУ, СБУ, ДПСУ, НПУ, ДСНСУ та ветеранів війни по всій території України, що підтвердило те, що Футбольна Ліга учасників АТО набула значення Всеукраїнської. Позитивний досвід та велика кількість бажаючих приймати участь дала змогу створити та зареєструвати ГС «Федерація Футболу учасників АТО», де засновником виступила ГС «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!». Для зручності проведення змагань ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО було створено шість регіональних Ліг (дивізіонів) ЗАХІД, СХІД, ПІВНІЧ, ПІВДЕНЬ, ЦЕНТР та КИЇВ. По завершенню сезону переможці дивізіонів розігрують головний приз КУБОК ГЕРОЇВ АТО.

ГС «Федерація Футболу учасників АТО» – є всеукраїнською неприбутковою організацією з 18 відокремленими підрозділами по всій території України, де колективними членами є 59 команд-учасниць. Правління, керівництво відокремленими підрозділами та члени спілки є волонтери та учасники АТО (це 1646 чоловік), які на добровільних засадах створили та проводять регулярні змагання в рамках ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО, в першу чергу, як програми психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації.

Діяльність Федерації футболу учасників АТО спрямована на повноцінну реабілітацію всіх бійців, які ціною свого життя, захищають Україну від російської агресії в боях на Сході країни.

Так як наша організація є неприбутковою, вся допомога по проведенню змагань проводилася та проводиться за рахунок власних ресурсів та можливостей ГС «Федерація Футболу учасників АТО» та команд-учасників, зокрема при підтримці Всеукраїнського об’єднанням учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», яке тривалий час підтримує нашу діяльність, а також інших наших партнерів, які згідно листів про надання безкоштовної допомоги та співпрацю (оренда полів, суддівство, кубки, нагороди тощо) сприяють нашій діяльності.

Влітку 2016 року, як офіційна всеукраїнська організація ГС «Федерація футболу учасників АТО», ми звернулися до ГС «Федерація футболу України» щодо співпраці в рамках створеної нами ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО. До цього часу ні керівництво, ні представники ФФУ навіть і не знали про існування змагань ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО, які ми проводили. ГС «Федерація футболу України» запропонувала підписати договір про співпрацю для ГС «Федерація футболу учасників АТО» на 2016 рік та на 2017 рік, що ми і зробили. Також ми зверталися із заявою щодо надання нашій ГС «Федерація футболу учасників АТО» асоційованого членства в структурі ГС «Федерація футболу України», що дає змогу більш плідно та ефективно розвивати футбол серед учасників АТО, в першу чергу як реабілітацію УБД. Проте нашу заяву було проігноровано без жодних пояснень.

15 березня 2018 року, вже третій рік поспіль, був підписаний Договір про співпрацю між Федерацією футболу України та Федерацією футболу учасників АТО щодо організації, управління та проведення змагань з футболу 2018 року. Згідно цього Договору Федерація футболу України делегувала частину своїх повноважень Федерації футболу учасників АТО в напрямку організації, управління і змагань з футболу серед учасників АТО та захисту їх прав.

Такі самі Договори про співпрацю підписувалися в 2016 і в 2017 році зі сторони ФФУ першим віце-президентом Костюченком В.К., але вони не виконувалися зі сторони Костюченка. Цього року Ви особисто виступили гарантом виконання кожного пункту даного Договору і пообіцяли нам всіляко підтримувати нашу ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО. Зокрема Вами було оголошено в ЗМІ та запропоновано всі турніри з футболу серед учасників АТО об’єднати в один Чемпіонат і допомогти в його організації на всеукраїнському рівні.

Після підписання між ФФУ та ФФУ АТО договору про співпрацю, спільних зустрічей та внесення нашої ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ФУТБОЛЬНОЇ ЛІГИ УЧАСНИКІВ АТО до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2018 рік Міністерством молоді та спорту України, (що надало нашій Футбольній Лізі учасників АТО офіційного статусу) як чемпіонат України з футболу серед учасників бойових дій, учасників війни-волонтерів АТО, ветеранів та інвалідів війни, ми дійсно були впевненні в тому, що вперше за чотири роки між нашими організаціями почався конструктивний діалог, за що дякуємо особисто Вам.

 
31 березня 2018 року відбулося офіційне відкриття регулярного щорічного Чемпіонату з футболу, вже четвертого сезону, серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО в місті Вишневому. На відкритті був присутній генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький, який згідно Договору вручив кожній з двадцяти команд дивізіонів «Північ» і «Київ» по 10 м’ячів. Відкриття відвідали велика кількість засобів масової інформації і телеканалів, адже це по суті відбулася надзвичайна подія у спортивному житті учасників АТО, де залученні більше півтори тисячі учасників бойових дій.

Логічно, що партнери розміщують спільні заходи на своїх офіційних сайтах, тим більше, що це наймасовіші змагання з футболу серед учасників АТО в Україні і які мають вже офіційний всеукраїнський статус. Дивно, але щодо цих змагань та й взагалі щодо офіційної співпраці між ФФУ та ФФУ АТО жодного слова на сайті ФФУ не має досі. Це всіх нас здивувало, але ми не приділили цьому великого значення. Проте як виявилося, не все так відбувалося як нам всім здавалося. Нехтуючи всіма нашими домовленостями та порушуючи Ваші дані обіцянки, що чітко були оголошені громадськості, знову відбуваються інтриги та маніпуляції зі сторони «трійки» Ваших підлеглих, які давно дискредитували себе у футбольному середовищі не тільки серед учасників АТО. Це перший віце-президент ФФУ Костюченко, віце-президент Собуцький та Ваш радник Латипов, який скрізь прикривається ім’ям президента ФФУ. Свідомо маніпулюючи та діючи виключно в корисних цілях у власних інтересах, вони далі продовжують проводити деструктивні дії, що спрямовані на зіштовхування між собою атовців та внесення розколу у футбольне середовище учасників АТО. За перевіреною достовірною інформацією, даними особами як ляльководами, були зареєстровані фейкові організації (ГО «Національна Футбольна Ліга учасників АТО» та ГС «Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників та ветеранів АТО»), які ніколи не проводили змагання і до АТО відношення має тільки назва! Створюються подвійні стандарти, як так званий «Відкритий Чемпіонат Героїв АТО», де участь прийматимуть особи, які жодного відношення до АТО не мають!!! Не можуть змагання називатися «Відкритий Чемпіонат Героїв АТО», якщо участь в ньому планується осіб, які жодного відношення до антитерористичної операції не мають! Намагання маніпулювати самим значенням «Героїв АТО» таким способом недопустима і викликає в нас велике обурення! Діяльність Федерації футболу учасників АТО спрямована на об’єднання та повноцінну реабілітацію всіх бійців, які ціною свого життя, захищають Україну від російської агресії в боях на Сході країни. Ми вбачаємо в таких діях Ваших підлеглих грубе порушення умов нашого договору та внесення розколу у футбольне середовище серед учасників АТО, яке розходиться з Вашими даними словами. Ми категорично проти подвійних стандартів та пройдисвітів, які намагаються маніпулювати самим значенням учасника АТО. Прикриваючись патріотичними гаслами та обіцянками, такі пройдисвіти роблять свої чорні справи, метою яких є намагання зіштовхнути між собою атовців. Замість бажання об’єднувати зусилля і розвивати наші взаємовідносини цивілізованим шляхом, ми знову бачимо зі сторони Костюченка, Собуцького, Латипова непорозуміння, подвійні стандарти, інтриги, маніпуляції. Не для цього ми стояли на Майдані, не для цього ми втрачали своїх побратимів і своє здоров’я на війні з окупантом! Ми не будемо мовчати і ми не дозволимо з такою неповагою відноситися до воїнів АТО, більше півтори тисячі яких об’єдналися в нашій Федерації футболу учасників АТО!

Звертаємося до Вас, шановний Андрію Васильовичу, якомога швидше розібратися та зупинити цю вакханалію, яку намагаються запустити Ваші підлеглі! Ми вимагаємо дати оцінку деструктивним діям Костюченка, Собуцького, Латипова, що грубо порушують наші домовленості, які Ви обіцяли виконати.

Інформуємо, що ГС «Федерація футболу учасників АТО» згідно договорів про співпрацю офіційно є суб’єктом українського футболу. Таким чином, ми будемо звертатися до Комітету етики та чесної гри ФФУ з проханням розглянути та дати оцінку таким деструктивним діям Костюченка, Собуцького, Латипова, що вносять розкол у футбольне середовище учасників АТО!


football.ukrazom.org