Україна

Калейдоскоп

Усі 18 ракет, зокрема «Кинджали» й «Калібри», а також дрони росіян – знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України!

Близько 03:30 16 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

2023-05-16 10:15

Із шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

(!) Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», SuperCam. Усі – знищені!

«Були застосовані аеробалістичні ракети з 6 літаків МіГ-31К – знаємо, що цей літак саме є носієм аеробалістичних ракет Х-47. Таким чином, 6 таких ракет було спрямовано у бік столиці. Вони всі знищені нашою ППО», – повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, Київ залишається головною ціллю ворога, тому столиця найбільше захищена засобами ППО.

«Шість ракет «Кинджал» – це такий показник доволі вражаючий на сьогоднішній день. Київ знов залишається в епіцентрі подій, тому що столиця завжди була пріоритетною ціллю для ворога. Ви бачите, скільки вони запускають по столиці, саме тому Київ захищений серйозними засобами ППО. Тому що і об’єкти інфраструктури, і інші можливі об’єкти держави завжди будуть в пріоритеті у ворога... А найголовніше те, що знищено було все, що летіло на Київщину», – зазначив речник.

Слава Україні! Разом – до перемоги!

facebook.com/GeneralStaff.ua