Україна

Перша ліга

Дозаявка ПФЛ: «Лівий Берег» укомплектувався новачками

2024-03-12 09:56

На першому етапі столичний Лівий Берег посів друге місце в Групі «Б» Першої ліги, достроково кваліфікувавшись у групу «Чемпіонська». Наразі ж київський клуб, який тріумфально повернувся в змагання ПФЛ після півторарічної паузи, представив своїх перших новачків.

27-річний воротар Максим Механів (№1) перейшов із тернопільської Ниви. Восени на першому етапі зіграв за неї в усіх 18 матчах без замін, пропустивши 19 м'ячів при семи «сухих» іграх. Пройшов школу БРВ-ВІК міста Володимир, грав за аматорські команди Патріот (Кукавка), Буревісник (Крем'янець), Агрон-ОТГ (Великогаївська громада). За Ниву грав із сезону 2016/17.

24-річний захисник Олег Соколов (№2) також прибув із Ниви. За тернополян в літньо-осінній частині сезону провів 14 матчів, також виступав за юнацькі склади Чорноморця та Олександрії, а перед повномасштабним вторгненням ворогів – і за Лівий Берег. Має значний досвід у студентському футболі, грав на Всесвітній універсіаді та викликався в юнацьку збірну України.

21-річний півзахисник Максим Сердюк (№79) раніше грав за ФК Чернігів-ШВСМ. У 17 матчах осінньої частини сезону відзначився чотирма голами. Вихованець чернігівської Юності грав за аматорський клуб Авангард (Корюківка), звідки в 2020 році й переходив до «тигрів».

27-річний півзахисник Мар'ян Мисик (№7) перейшов із УПЛ. Цей гравець має за спиною школу академій ФК Львів і донецького Металурга, викликався в юнацькі та молодіжну збірні України (загалом 23 матчі, 2 голи). Дебютував у Прем'єр-лізі за донецький Металург 29 травня 2015 року в матчі заключного туру проти луцької Волині (1:1). Також грав в УПЛ в складі кам'янської Сталі, полтавської Ворскли та львівського Руху (119 матчів, 2 голи та 10 асистів за той час). У сезоні 2018/19 був у заявці Ворскли на Лігу Європи УЄФА, проте його єврокубковий дебют ще попереду. В змаганнях під егідою ПФЛ грав за львівський Рух і рівненський Верес. У сезоні 2023/24 провів за львів'ян три матчі.

pfl.ua